19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DTP'li başkana gözaltı

İzmir'de  Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanı N.E.'nin de aralarında bulunduğu 7 kişi, polisin operasyonuyla gözaltına alındı.


Zanlıların, açıklamalarında ve eylemlerinde, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı övücü sözler kullandıkları ve propagandasını yaptıkları ileri sürüldü. İki ilçe başkanının da gözaltında bulunduğu 7 zanlının, işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edilecekleri bildirildi.


İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışma sonucu, İzmir'de ‘Hepimiz Öcalanız’ adı verilen mitingleri ve eylemleri düzenledikleri ileri sürülen, aralarında DTP İzmir İl Başkanı N.E.'nin de bulunduğu 2'si kadın 7 kişiyi, bugün gözaltına aldı. Gözaltına alınan 7 zanlı, sorgulanmak üzere Bozyaka Hizmet Binası'na getirilirken, aralarında, ayrıca 2 DTP İlçe Başkanı'nın da bulunduğu öğrenildi. Soruşturmada, gözaltındaki zanlıların, açıklamalarında ve eylemlerinde, bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı, ‘Sayın’ şeklinde övücu sözler kullandıkları ileri sürüldü. Terör örgütünün propagandasını da yaptıkları iddia edilen zanlıların, yarın Adliye'ye sevk edilecekleri bildirildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 16:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?