19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DTP'linin mesajlı pantolonu

İzmir'de, Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından pazar günü organize edilen basın açıklamasında, terörist Abdullah Öcalan'ı övücü mahiyette slogan attıktan sonra polis tarafından gözaltına alınan 9 kişi sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan birinin pantolonuna kürtçe olarak 'Özgürlük ve Barış' yazması dikkat çekti.


Pazar günü Emekli Sandığı önünde terörist Abdullah Öcalan'ın hükümlü bulunduğu İmralı Cezaevi'nde sözde tecride alınması ve işkence gördüğü iddiasıyla düzenlenen basın açıklamasında terörist Öcalan'ı övücü sloganlar atan 9 kişinin sorgusu tamamlandı.


Gözaltına alınan Y.G. (25), K.G. (28), M.G. (24), R.D. (25), O.Y. (39), M.G. (19), Ş.G. (27), A.T. (25) ve N.A. (19) adlı zanlılar 'yasadışı slogan atmak, örgüt propagandası yapmak ve güvenlik güçlerine sopalı ve taşlı saldırıda bulunmak' suçlarından 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Zanlılar ilk ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.
Gözaltına alınan zanlılardan Y.G.'nin pantolonuna kürtçe olarak 'Özgürlük ve Barış' anlamına gelen 'Azat Aşiti' sloganı yazdığı ortaya çıktı. Zanlı Y.G.'nin gözaltında bulunduğu sırada pantolonunu değiştirmediği ve yazıyı kendisinin yazmadığını söylediği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 11:07:30
Güncelleme :28 Ekim 2008 Salı 11:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?