5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Düğün yerine cenazeye

İzmir'in sevilen  Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, cuma günü oğlu Levent'i evlendirecekti. Düğün hazırlıklarını sürdüren Piriştina Ailesi, ölüm haberiyle sarsıldı. Piriştina'nın gelini Nevda Gönültaş, evin önündeki çimlerin üzerine düşerek bayıldı.

Gönültaş, bölgedeki vatandaşlar tarafından ambulansa taşındı. Evin önünde olası acil durumlara karşın 6 ambulans ve bir AKS 110 ekibi bekletiliyor.

Piriştina’nın cenazesi, Eşrefpaşa Belediye Hastanesi’nin ambulansıyla İzmir Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Cenaze ambulansa taşınırken lojmanın önünde bulunan kalabalık alkışlarla Piriştina’yı uğurladı. Ölüm haberini alan Piriştina’nın eşi Mine, kızı Zeynep ve oğlu Levent Piriştina da gelerek gözyaşlarına boğuldu. Yakınları tarafından teselli edilen Piriştina’nın eşi ve çocukları ambulansla morga gitti.

Piriştina’nın önce oğlu Levent Piriştina, daha sonra da Çeşme’de bulunan eşi Mine ve kızı Zeynep de Bostanlı’daki lojmana geldi. Gözyaşları içinde lojmana gelen ailenin, yakınlarının kollarında güçlükle ayakta durduğu gözlendi.


Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon da Bostanlı’daki lojmana geldi.
Ölüm haberinin duyulması üzerine eski ve yeni belediye başkanları, belediye bürokratları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş lojmanın önünde toplandı. Evin önüne gelen yakınları ve belediye çalışanları gözyaşı dökerken, sinir krizi geçirenler de oldu.

Piriştina’nın bu sabah randevusunun olduğu İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Erdal İzgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Piriştina ile dün birlikte olduklarını ve güzel bir gün geçirdiklerini kaydederek, şunları söyledi:


’’Dün öğleden sonra saat 17.00’de vapurla Yassıcaada’ya gittik. Denize girdik, tavla oynadık. Güzel vakit geçirdik. Neşesi ve morali yerindeydi, sıkıntısı yoktu. Geç saatlerde adadan geri döndük. O, Mavişehir’deki lojmana geldi. Cuma günü oğlunun düğünü vardı. Bu arada düğün telaşını da yaşıyordu. Gece lojmanda yalnız kaldı. Bugün saat 10.00 için randevulaştık. Ancak sabah durumu öğrendim. Nasıl olduğunu anlamak mümkün değil.’’

Öte yandan 155 Polis İmdat’tan gelen ihbar üzerine en yakın 112 Acil Servis istasyonundan, olay yerine ekip sevk edildiği ve olay yerine 9 dakikada varıldığı öğrenildi. Yetkililer, yapılan ilk incelemede kalp krizine bağlı olduğu sanılan ölümün gerçekleştiğini belirlediklerini ve ölümün üzerinden uzun süre geçmesi nedeniyle vücutta morarma başladığını tespit ettiklerini söylediler.

İZMİR - İHA / KENTHABER
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2004 Salı 20:04:10
Güncelleme :16 Haziran 2004 Çarşamba 20:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?