9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Düştüğü kuyuda 4 gün kaldı

İzmir'in Tire İlçesi'ne bağlı Gökçen Beldesi'nde, düştüğü 27 metrelik kuyuda dört gün geçiren 17 yaşındaki Nazmiye Erol'un bilinci yerine geldi. Kendisine yöneltilen sorulara kısa cevaplar verebilen Erol, bugün, ilk kez konuşarak, daha önce çocukların kuyuya atmış olduğu oyuncakların, kendisini hayata bağladığını söyledi.

Kuyuya ilk düştüğü anda, ne olduğunu anlayamadığını belirten Nazmiye Erol, “Kuyunun içerisinde avazım çıktığı kadar bağırmama rağmen sesimi kimseye duyuramadım. Dışarıdan gelen sesleri duyuyordum ama onlar beni duymuyordu. Öleceğim diye çok korktum. İlerleyen günlerde gücüm tükenince sesim de çıkmamaya başladı. Kuyuda kaldığım süre içinde, çocukların daha önce kuyuya attığı bir kaç parça eski oyuncakla zaman geçirdim. Onlar benim hayatta kalmamda en büyük etkendi” diyerek, yaşadıklarını anlattı.

ÇOK SEVDİĞİ TİRE KÖFTESİ İSTEDİ

Dün, doktorlarının da yardımıyla bir kaç adım yürüyebilen ve sadece sıvı gıdalar almaya başlayan Nazmiye, bu sabah ilk kez gözlerini açarak, başucundan bir an olsun ayrılmayan annesi Huriye ve babası Halil Erol'a çok sevdiği Tire Köftesi yemek istediğini söyledi. Kızlarının bu isteği karşısında, duygulanarak, gözyaşlarına boğulan Erol çifti, sevinç çığlıkları attı. Baba Halil Erol, koç kesip, kızının kurtulması şerefine ziyafet çekeceğini söyledi. Tire Ertuğrul Aker Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Servisi'nde tedavi gören Nazmiye Erol'un istediği köfte ekmeği henüz veremeyeceklerine dikkati çeken doktoru İsmail Taşan, “Ağızdan beslemeye başladık ama köfte ekmek yemek için biraz daha zamana ihtiyacı var. Nazmiye'de müthiş bir yaşama arzusu görüyorum. Genel sağlık tablosu her geçen gün daha olumlu” diye konuştu.

Öte yandan, Tire Belediye Başkanı M.Sıtkı İçelli ve eşi, Nazmiye Erol'u ziyaret ederek, ‘Geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 16:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?