4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Duygulandıran ziyaret

Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencileri, Nevval-Salih İşgören Huzurevi’ni ziyaret ederek, yaşlılara vefa örneği gösterdiler.

 Yeşilyurt’taki Nevval-Salih İşgören Huzurevi’ne gerçekleştirilen ziyaret sırasında öğrencilerin huzurevi sakinleriyle kurduğu diyalog ise görülmeye değerdi. Yaşlılara çeşitli hediyeler sunan 6. sınıf öğrencileri, Kuruluş Müdürü A.Rıza Demirdelen’den çeşitli bilgiler aldı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı kurumun 213 yaşlıya hizmet verdiğini söyleyen Demirdelen, öğrencilerin ziyaretinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Mehmet Dalgıç ise "Bu tür aktivitelerdeki temel amacımız, mezunlarımızın topluma yararlı birer fert olması için gerekli alt yapının oluşturulmasıdır. Özellikle kaybetmeye başladığımız vefa duygusunu öğrenmelerini istiyoruz. Sevgi ve saygı da bu duygunun temelidir" diye konuştu.

Ziyaretin en ilginç anı ise, Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 1948 yılı mezunlarından Ertuğrul Dündar’ın da aynı huzurevinde kalmasıydı. Kendi okulunun öğrencileriyle uzun uzun sohbet eden 66 yaşındaki Dündar, yazdığı şiirleri okudu. "Onlar benim torunum" dediği öğrencilerin verdiği çiçekle gözyaşlarına hakim olamayan Ertuğrul Dündar, "Aradan 56 yıl geçmesine rağmen okulumun beni unutmaması, hayatımın en tatlı sürprizi oldu" dedi.

izmir
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 08:26:21
Güncelleme :13 Temmuz 2005 Çarşamba 09:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?