5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

DYP Lideri Ağar İzmir'de hükümete yüklendi

Sabah saatlerinde geldiği Adnan Menderes Hava Alanı’nda DYP İzmir İl Başkanı Turan Arınç ve partililer tarafından karşılanan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, VIP’de bir süre dinlendi ve açıklamalarda bulundu. Bütün takdim edilmek istenenlere rağmen Türkiye’de özellikle tarım kesiminde büyük sıkıntıların bulunduğunu, bir numaralı sorunun ise işsizlik ve üretim olduğunu belirten Ağar, "Bütün yaptığımız değerlendirmeler, Türkiye’nin her yerinden bize gelen yakınmalar, feryatlar, tarım kesiminin ve ona bağlı olarak bütün orta gelir gruplarının zorluklar içerisinde olduğudur. Hükümetin bir takım parlak takdimlerinin bir işe yaramadığı ortadadır. Üretim artışı olmadığı gibi, Türkiye’yi kasıp kavuran bir işsizlik dalgası vardır. Bunu aşabilmek konusunda ciddi bir adım atılamamıştır. Atılacağına dair işaretler de görülmemektedir. İki sene gibi dev bir zaman geçmiştir" dedi.

Ağar, milletin meydanlara inmek istediğini, sıkıntıların olduğunu, partisinin önemli ölçüde milletin yeniden güvenini sağlamaya başladığını, Türkiye’yi Avrupa Birliği’ne de kendilerinin sokacağını söyledi.

Yolsuzlukla, hortumcularla mücadele edeceğini ifade edenlerin DYP’ye sığındığını ve teslim olduğunu söyleyen Mehmet Ağar, "Türkiye’de sistemi değiştirecek güçlü bir iradenin, gerçek anlamda, hakiki bir sağ merkezli iktidarla olacağı anlaşılmaktadır. İnanmadığınız, yıllarca mücadele ettiğiniz bir yapının yerini alma imkanınız yoktur. İki senelik zaman bunu göstermiştir. Türkiye’yi, hayati konuları varken zina gibi tartışmaların arkasında kilitlemenin anlamlı bir tarafı yoktur. Millet, bunları ibretle ve gülerek seyretmektedir" diye konuştu.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 12:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?