8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

DYP'liler Prof. Dr. Yayla'yı protesto etti

GAZİ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla'nın AKP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen panelde Atatürk ve Kemalizm'e yönelik eleştirilerine tepkiler sürüyor. Üniversitede ders verme yetkisi elinden alınan Prof. Dr. Yayla'yı, İzmirli DYP'liler Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklamasıyla protesto etti.

DYP İzmir İl Başkanı Turhan Arınç, DYP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Emin Dinleten ve çok sayıda partili Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. İl Başkanı Arınç, yaptığı basın açıklamasında Atatürk'e, laik demokratik rejime yönelik saldırıların geçmişte de yaşandığını belirterek, “Üniversitelerimizde eğitim ve bilim yuvalarımızın içinde bir fare gibi saklanarak akrep gibi zehirlerini akıtıyorlar. Atatürk ve Atatürkçü düşünceyi kin ve husumetle eleştiren, sözde bilim adamı denilen bu kişileri, Atatürk ve Türklüğe haraket ederek, Nobel kazananları bu millet unutmayacak ve zamanı geldiğinde derslerini verecek” dedi.

İl Başkanı Arınç, AKP'lileri de eleştirerek, “Kafa yapıları ve zihniyetlerindekileri, yüreklerinde cesaret bulup söyleyemedikleri için aracılara söyletiyorlar. Fırsatını bulduklarında birçok AKP'linin Atatürk ve Atatürkçü düşünceye vahşice saldırarak rejim karşıtı eylemlere kalkışacaklarından şüphe yok. Ancak her defasında karşılarında binlerce Kubilay bulacaklar” diye konuştu.
hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 13:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?