4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Ebola virüsü alarmı

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, adının Halil İbrahim Uzundurmuş olduğunu belirten şahıs, kendisinde öldürücü Ebola virüsü bulunduğunu iddia ederek polis ve sağlık ekiplerini alarma geçirdi. Bulunduğu Yalı Caddesi'ndeki İnsan Hakları Parkı'ndan özel kıyafetli 112 sağlık ekipleri tarafından alınan şahıs, halen getirildiği Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'nun girişinde ambulans içinde bekletiliyor. Çifte uyruklu ve İngiliz adının William Oliver Stone olduğunu iddia eden şahsın akli dengesinin yerinde olup olmadığı şimdilik bilinmiyor.


Olay dün gece 02.00 sıralarında, polis ve 112 Acil Servis hattına gelen bir ihbarla ortaya çıktı. İddiaya göre, Karşıyaka Nikah Sarayı'nın da yer aldığı İnsan Hakları Parkı yakınında bulunan ve çifte vatandaş olduğunu, Türk adının Halil İbrahim Uzundurmuş, İngiliz adının ise William Oliver Stone olduğunu ileri süren şahıs, "Bende Ebola virüsü var" diye bağırdı. Nikah Sarayı'ndaki güvenlik görevlilerinin görüp de durumu yetkililere bildirmesi üzerine, olay yerine tam donanımlı ve özel kıyafetli 112 sağlık ekipleri gönderildi. Ekipler, dezenfektan kullanıp maske takarak ve özel kıyafetleriyle alanda çimlerin üzerinde oturmakta olan şahsı, ambulansa davet etti ve buradan alarak tam teşekküllü bir hastane aramaya başladı. Şahıs, 03.30'a kadar 1.5 saat süreyle dolaştırıldıktan sonra Konak İlçesi Yeşilyurt Semti'ndeki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. İçeri alınmayan şahıs, halen hastane morgunun bulunduğu girişte, olay yerinden alındığı 112 ambulansında bekletiliyor. Bu arada, hastanede virüs iddiasının doğru olup olmadığının belirlenmesi amacıyla şahıstan kan örneği alınarak incelenmeye başlandı.


Şahsın, sağlık ekiplerine verdiği bilgide, Ebola vakalarında teşhis ve tedavide kullanılan metod ve ilaçları sıralaması iddiaların ciddiye alınmasına yolaçtığı bildirildi. Şahsın elinde, çifte vatandaş olduğuna dair bir fotokopi belgenin de bulunduğu kaydedildi.


Öte yandan, şahıs hastaneye götürülürken, olayın meydana geldiği Karşıyaka İnsan Hakları Parkı ve çevresi de polis ve Sivil Savunma ekipleri tarafından güvenlik şeritleri çekilerek ablukaya alındı. Olay yerine gelen 9 kişilik Sivil Savunma ekibi, bu tür vakalarda kullanıldığı ifade edilen RM 35 adlı kimyasal maddelerle dezenfekte işlemi gerçekleştirdi. Şahsın bulunarak gözlem altına alınmasının ardından, sabah saatlerine kadar üst düzey hiçbir yetkili, herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak, İzmir Sivil Savunma İl Müdürü Atilla Altınbudak, "İhbar alınca olay yerine geldik. Şahıs beyanda bulunmuş. Biz de görevimiz gereği kimyasal temizliğimizi gerçekleştirdik. Tedbirlerimiz sürüyor" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 10:20:13
Güncelleme :25 Temmuz 2005 Pazartesi 14:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?