4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

EBSO Afrika'yı fethetti

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, 10 gün süren Macaristan ve Güney Afrika gezilerinden dönüşünün ardından gerçekleştirilen bu seyahatlerin EBSO'nun yurt dışında tanınması ve geleceğe dönük ilişkiler kurulması açısından büyük fayda sağladığını söyledi.

İlk seyahatini Türkiye'deki Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) gibi, dünyadaki otomotiv yan sanayicilerini biraraya getiren derneklerin üst kuruluşu olan CLEPA Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere Macaristan'ın Budapeşte kentine gerçekleştiren Taşkın, gelecek yıl bu toplantının İzmir'de yapılması için yola çıktıklarını, fakat toplantı olmasa da uluslararası bir konferansın İzmir'e alınmasını sağladıklarını söyledi.

Taşkın, "Dünya markalarını İzmir'e getirerek otomotivdeki atılımı devam ettirmek, İzmir'in sektördeki potansiyelini göstermek istiyoruz. Büyük grupların yatırımlarında İzmir'in de alternatifler arasına girmesini istiyoruz. CLEPA Genel Kurulu'na ev sahipliği yapmak, kentimizi tanıtmak açısından daha iyi bir fırsat olacaktı fakat herkes bu organizasyonu kendi ülkesine götürmek ister. CLEPA'nın yeni İtalyan başkanı genel kurulu 2006 yılı için İtalya'nın Torino şehrine aldı. Bizim de bu konudaki istekli ve arzulu olmamız, kurduğumuz ilişkilerle de otomotiv konusunda yapılacak bir uluslararası konferansın İzmir'de yapılması gündeme geldi. İleriki görüşme ve yazışmalarımızda genel kurulu değil ama konferansı İzmir'e alma ilişkisini kurduk. Sonbahar gibi bu konferansı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.
Macaristan'ın ardından 25 kişilik Türkiye Uluslararası Odalar Birliği temsilcileriyle birlikte Güney Afrika'ya geçen Taşkın, Durban'da yapılan Dünya Odalar Birliği Kongresine katıldı. Dünya Odalar Birliği Kongresi'nin 2007 yılındaki toplantısının İstanbul'da yapılacağını hatırlatan Taşkın, "Daha önce yapılan toplantılarda geçmiş dönem arkadaşlarımızın harcamış oldukları büyük efor ve güzel ilişkilerle 2007 toplantısı İstanbul'a alınmış. Son günkü toplantıda da bunun anonsu ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile İstanbul Belediye Başkanı'nın da orda bulunup herkesi davet etmesi son derece olumlu oldu" diye konuştu.

Kongre devam ettiği süre içinde sergi salonunda en görkemli standın Türkiye standı olduğunu ve standı Güney Afrika Başkanı, Dünya Odalar Federasyonu Başkanı, Kore Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile Durban Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının gezdiğini belirten Taşkın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada yapılan toplantılarda Dünya Odalar Kongresi yarışması finalinde en iyi KOBİ projesini Gaziantep Sanayi Odası'nın alması bir Türk odası olarak bizleri çok mutlu etti. Bizim de EBSO olarak bundan sonraki hedefimiz gezilerde bir ziyaretçi olarak değil, konuşmacı ve yarışmalarda katılımcı olarak yer almaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2005 Cumartesi 14:52:43
Güncelleme :2 Temmuz 2005 Cumartesi 15:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?