19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

EBSO Başkanı Türk-Hint İş Forumu'nda

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, Türk-Hint İş Forumu'na katılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Hindistan'a gitti. Taşkın, iş forumu kapsamında iki ülke arasındaki enerji, turizm ve bilişim başta olmak üzere çeşitli sektörlerde işbirliği, teknoloji transferi dahil, ilişkilerin geliştirilmesi ve karşılıklı yatırımların artırılması görüşmelerine katılıyor. Tamer Taşkın, geçtiğimiz Şubat ayında Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasındaki işbirliği anlaşmasına TOBB Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla imza atmıştı.


Türk-Hindistan İşbirliği protokolünün Türk işadamları açısından önemini vurgulayan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın, Türk işadamlarının Çin ve Hindistan gibi ucuz pazarlardan çekindiklerini, “bu pazarlara hiç birşey satılamaz” gözüyle baktıklarını, oysa bunun çok yanlış bir bakış açısı olduğunu söyledi.

Tamer Taşkın; “Hindistan'daki birçok işadamı Türkiye'den zeytinyağı, tatlı, ev tekstili almak istiyorlar. Turizm önemli. Hindistan'da 10 milyon insan dünyayı geziyor. Bu turistleri ülkemize çekmeliyiz. Türk-Hindistan işbirliği protokolü ile kağıt, elektronik, otomotiv, gıda ve kimya sektörlerinde işbirliği yapabiliriz. Türk Hava Yolları'nın Hindistan'a uçması büyük fırsat. Elimizdeki tüm fırsatları değerlendirmeliyiz” diye konuştu. Aysa-Pasifik Bölgesi'nin son dönemde Çin ile birlikte parlayan yıldızı konumunda bulunan Hindistan, aynı zamanda geçtiğimiz birkaç yılda gerçekleştirdiği doğrudan yabancı yatırımlar ile dikkat çekiyor. 2000 yılından beri Hindistan'a Başbakan düzeyinde gerçekleştirilen bu ilk resmi ziyaret sırasında yapılacak etkinlikler ile hem Hint kamuoyunda Türkiye'ye yönelik farkındalığın arttırılması, hem de Hint yatırımlarından Türkiye'nin aldığı payın yükseltilmesi hedefleniyor

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 13:34:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?