19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

EBSO üyelerine uygun kredi

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ile Türkiye İş Bankası, oda üyelerine özel koşullarda nakdi kredi kullanma imkanı sağlayacak iş birliği protokolüne imza attı.


EBSO Toplantı Salonu'nda, oda üyelerine uygun koşullarda kredi kullandırmaya yönelik protokolü Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ile EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın imzaladı. İmza töreninde bir açıklama yapan Özince, İş Bankası'nın kuruluşundan bugüne ticaretin ve sanayinin gelişmesine kaynak sağladığını, ulusal kimliğini koruyan hissedar yapısı ile ülke ekonomisinin büyümesine önderlik ettiğini belirterek, bu çerçevede kredi ve nakit yönetimi alanında atılmakta olan yeni adımların İzmir'in var olan güçlü yapısını destekleyeceğini ifade etti.


İş Bankası'nın 1925 yılından bu yana İzmir'in hizmetinde olduğunu belirten Özince, İzmir'deki şube sayılarını artırmayı düşündüklerini ifade ederek şöyle konuştu: "İzmir'de 85 şube ile hizmet veriyoruz. Yıl sonuna kadar 2 yeni şube, 3 ticari şube yapılanması, 1 sanayi bölgesinde şube planlaması var. İzmir'deki şube sayısını 90'a çıkarmayı hedefliyoruz. İş Bankası şubelerinin yüzde 10'u İzmir'de."


İZMİR'DE İSTİKRARLI BİR YAPI VAR
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) verilerine göre 2008 Haziran ayına kadar İzmir'de 3,6 milyar dolar mevduat, 2.1 milyar YTL de kredi kullandırdıklarını belirten Özince, sözlerine şöyle devam etti: "İzmir piyasasının istikrarı, müteşebbislerinin köklü firmalar olması, bankamızla iyi ilişkileri bulunması bizi toplanan krediyi verebilecek duruma getiriyor. İzmir'de istikrarlı bir yapı var. Protokolün oda üyelerine ve banka müşterilerine faydalı olacağını düşünüyorum."
EBSO Başkanı Tamer Taşkın ise, protokolün imzalanmasıyla oda üyelerine büyük bir imkan sağlandığını belirterek protokolün hayırlı olmasını diledi.


Üye firmaların muhtelif finansman ve nakit yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla imzalanan protokol ile üyelerine sunulacak ürünler, "Ticari Ölçekli Firmalara Kullandırılabilecek Krediler" ve "Nakit Yönetimi Ürünleri" olmak üzere ikiye ayrılıyor.
Ticari Ölçekli Firmalara Kullandırılabilecek Krediler şunlar: "Küçük işletmeler YTL Kredileri, Küçük İşletmeler Orta ve uzun Vadeli Yatırım Kredisi, Küçük İşletmeler İhracat Döviz Kredisi, Küçük İşletmeler Faturalı Alışveriş Kredisi, İşyeri Kredisi, Ticari Taşıt Kredisi." Nakit Yönetimi Ürünleri ise şöyle: "Elektronik Çek Tahsilatı, Çoklu Havale-Eft Sistemi, Düzenli ödeme Sistemi, Muhasebe Yönetimi."

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 18:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?