9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

EBSO üyelerine vize kolaylığı

Yunanistan'ın İzmir Konsolosu George Katapodis, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ticari ilişkilerin arttırılması için işadamlarına vizede kolaylık sağlanması için çalışmalara başladığını söyledi. 

Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılan Yunanistan'ın İzmir Konsolosu George Katapodis, iki ülke arasındaki ilişkilerin arttırılması gerektiğini belirterek, Türk ihraç ürünlerinde Yunanistan'ın 15. sırada, Yunanistan'ın ihraç ürünlerinde Türkiye'nin 33. sırada olduğunu söyledi. Katapodis, Yunanistan'ın aleyhine olan dış ticaret dengesinin son yıllarda Yunanistan lehine geliştiğini bildirdi.

 EBSO'nun tüm yönetim kurulu ve meclis üyelerinin konsolosluktan çok girişli 2 yıllık vize alabileceğini kaydeden Katapodis, yine EBSO üyelerinin de Başkan Tamer Taşkın'ın referansıyla minimum evrakla konsolosluğa vize başvurusunda bulunulabileceklerini ifade etti. Katapodis ayrıca, Yunanistan'la iş yaptığını belgeleyebilen EBSO üyelerinin yine Tamer Taşkın'ın referansıyla çok girişli uzun süreli vize alabileceklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde resmen ticari ataşeliklerinin de açılışını gerçekleştireceklerini anlatan Katapodis, "İki ülke arasındaki rakamların arttırılması için işadamlarına kolaylık sağlıyoruz" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 11:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?