4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

EBSO'da adaylıktan çekilen çekilene

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) seçimlerine az bir süre kala, geçen hafta Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu’ndan sonra bugün de Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, seçimlerde yeniden aday olmadığını açıkladı. Esen de Çolakoğlu gibi neden olarak ’yeni isimlerin önünü açmak’ isteğini dile getirdi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda düzenlediği basın toplantısında sürpriz bir şekilde seçimlerde ne meclis üyeliğine ne de başkanlığa yeniden aday olmadığını açıklayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, böylece yeni isimlerin önünü açmayı hedeflediğini söyledi.

EBSO’ya 1983 yılında bir meslek komitesi üyesi olarak girdiğini belirten Esen, gerek kendi şirketlerinde elde ettiği başarıyı ve gerekse EBSO bünyesinde üstlendiği görevleri sıraladıktan sonra, "Ben EBSO’nun her kademesinde üstlendiğim görevleri yönetim kurulu başkanlığı ile taçlandırdım. Bu hayatımda en çok gurur duyduğum görevlerimden biri oldu. Ancak ben 16 Mart’ta yapılacak seçimlerde, ne meclis üyeliğine ne de yönetim kurulu başkanlığı görevine aday olmayacağımı bugün kamuoyuna açıklıyorum. Esasen ben ilk seçildiğimde sadece iki dönem yani 4 yıl için bu görevi yapacağımı söylemiştim. Seçimlerin zamanında yapılmaması nedeniyle zaten 3.5 yıldır bu görevi yürütüyorum. Dolayısıyla daha seçildiğim gün bu kararı vermiştim. Bu açıklamayı seçime yaklaşık 3 hafta kala yapıyorum. Böylece yönetime aday isimler de net bir şekilde kendilerini ortaya koyabilsinler. Bana yeniden aday olmam için baskı yapılmaması için de bu kararı açıklamayı bugüne kadar bıraktım" şeklinde konuştu.

Bundan sonra ailesine ve kendi işine daha fazla zaman ayıracağını da kaydeden Esen, Esen Şirketler Topluluğu’nu 30 yıl önce kurduklarını ve bugün itibariyle yılda 60 milyon dolar ciro, 10 milyon dolar da ihracat yapan bir şirket haline getirdiğini ifade etti. Esen, şimdiye kadar olduğu gibi EBSO’daki görevinden sonra da siyasetle ilgilenmeyi de düşünmediğini kaydetti.
Böylece EBSO’da Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu’ndan sonra Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen de ’başkalarına da örnek olması dileğiyle’ kendi istekleriyle koltuklarını yeni isimlere bıraktıklarını açıklamış oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 16:25:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?