3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

EBSO'dan Gül'e İzmir lokması

EBSO'DAN GÜL'E İZMİR LOKMASI

Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir'in simge damak tatlarından lokmayı Ankara'ya taşıdı. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e İzmir lokması ikram etti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altındaki Oda ve Borsalar arasında yine bir ilke imza attı. TOBB 66. Genel Kurulu dolayısıyla yurdun dört bir yanındaki Oda ve Borsaların yöresel lezzetlerini ikram ettiği alanda Ege Bölgesi Sanayi Odası da açtığı stantla İzmir Lokması dağıttı. Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Genel Kurul öncesinde TOBB delegeliğinde 10-20-30 ve 50 yılı aşkın süreyle hizmet verenlere plaketlerinin dağıtıldığı toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü standa davet ederek İzmir Lokması ikram etti.

Adana'dan kebap, Ankara'dan yaprak döner, Afyon'dan sucuk döner, Sivas'tan köfte, Mersin'den tantuni, Çanakkale'den çiğ börek, Elazığ'dan peynir, Kınık'tan maden suyu, Bursa'dan kestane şekeri, Mustafakemalpaşa'dan tatlı, Taşköprü'den salça, Denizli'den leblebi, Keban'dan alabalık, Balıkesir'den zeytinyağı, ayran ve daha niceleri dikkat çekti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulları, Oda ve Borsaların yöresel tatlarını da tanıtma gayreti nedeniyle tam bir lezzet şölenine sahne oldu. Yıllardır

İzmir'in bu stantlarda yer almadığını fark eden Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, bir ilke imza atarak Ankara'ya İzmir Lokması'nı taşıdı. İzmir'in ünlü lokma ustalarından lokmacıbaşı Vedat Usta, lokma dökmekte kullandığı tezgahıyla birlikte Ankara'ya getirildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, stantta Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, Yönetim Kurulu Üyeleri ve EBSO'nun TOBB delegeleriyle birlikte Türkiye'nin dört bir yanından gelen iş dünyası temsilcilerine İzmir Lokması dağıttı.

CUMHURBAŞKANI GÜL LOKMAYI BEĞENDİ

EBSO'nun İzmir lokması dağıttığı standın en önemli konuğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Cumhurbaşkanı Gül, törenden sonra Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile birlikte yöresel lezzetlerin yarıştığı standları ziyaret etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar da, Cumhurbaşkanı Gül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ergün ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na İzmir lokması ikram etti. Cumhurbaşkanı Gül de Ender Yorgancılar'ı kutladı.

EBSO'DAN GÜL'E İZMİR LOKMASI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2011 Pazartesi 10:15:04
Güncelleme :16 Mayıs 2011 Pazartesi 16:06:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?