5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Eczacılara online eğitim

Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği (TEKB) ve Kavrakoğlu Danışmanlık işbirliğiyle oluşturulan e-Pharma programı, Ege Palas Oteli’nde yapılan toplantıyla basına tanıtıldı. e-Pharma programıyla, Türkiye’de ilk kez bir meslek birliğinin üyeleri, internet üzerinden eğitim alma imkanına kavuşuyor.

Çağın teknolojisinin kullanıldığı e-Pharma’nın, eczacıların mesleki bilgi ve becerilerini en üst düzeye çıkarmalarını hedefleyen ve Türkiye’nin her noktasından erişilebilen bir e-eğitim programı olarak tasarlandığını belirten yetkililer, şu açıklamalarda bulundu:
"Program, eczacılara, işleriyle özdeşleştirebilecekleri ve pratik bir şekilde uygulayabilecekleri, kolay anlaşılır ve sürükleyici bilgilerin yanı sıra kaliteli ve çağdaş hizmet sunmalarına yardımcı olacak yetenekler de kazandıracak. e-Pharma programına, bizimeczane.com portalı üzerinden ulaşılıyor. Arzu eden üyeler, üyesi oldukları kooperatiften bedeli karşılığında alacakları kullanıcı adı ve şifresi ile programdan yararlanabiliyorlar.

Eczacılar, kendileri için hazırlanan derslere, diledikleri zamanda ve diledikleri yerden online erişim sağlayabiliyorlar. e-Pharma, eczacıların ihtiyaç ve beklentilerine yönelik olarak geliştirilen derslerden oluşuyor. İnternet üzerinden izlenecek olan ve konusunda uzman kişilerce hazırlanan bu dersler, eczacıların başlarından geçen gerçek vaka ve sorunlara dayandırılıyor; aktarılmak istenen kavram ve teknikler, vakalarla bağdaştırılıyor. Derslerde, çoğunlukla eczacıların yaşadıkları olaylara, karşılaştıkları sorunlara ve yapmaları gerekenlere yer veriliyor. Pedagojik açıdan, dersi takip edenlerin, kendi yorum ve değerlendirmelerini aktarmaları teşvik ediliyor. Böylece, kişilerin kendilerini sınama olanaklarından yararlanarak, kendi kendilerine öğrenme etkinliğinin artırılması amaçlanıyor. Dersler tamamlandığında, belli aralıklarla, uygulamaya yönelik grup çalışmaları ve seminerler gerçekleştiriliyor. Katılımcılar, kendi deneyim ve görüşlerini aktarabildikleri gibi, diğer kişilerin konuyla ilgili yorumlarını da öğrenebiliyorlar."

Eczacılara geniş bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen e-Pharma eğitim paketi, temel işletmecilik ve hasta odaklı eczacılık konularını kapsayan, eczanelere yönelik özel uygulama ve örneklerin yer aldığı Check-up, Finans, Ticari Uygulamalar, Hasta Odaklı Eczacılık ve İleri Uygulamalar gibi modüllerden oluşuyor.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 18:18:26
Güncelleme :14 Aralık 2004 Salı 18:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?