8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Edebiyat Fakültesi'nde mezuniyet

Ege Üniversitesi (EÜ) Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde 363 öğrenci, diplomalarını aldı. 

EÜ Kampüs Kültür Merkezi'nde 363 gencin iş yaşamına uğurlandığı mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikret İkiz, gençlere seslenerek, "Gelecek zor gibi görünse de, size büyük fırsatlar sunuyor. Önemli olan bu fırsatları zamanında görüp, değerlendirmek. Değişimleri yakalamak için bilgi birikiminin sürekliliğini sağlamanız çok önemli. Yaşam boyu eğitimin tüm ilkelerini benimsemelisiniz. Aldığınız diplomanın yeterli olduğuna inandığınız gün, yandığınız gündür" dedi. 

Fakültelerinin bu yıl 30. kuruluş yıldönümün kutladığını açıklayan EÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım Eğit ise, "Bünyemizde bulunan 12 bölümün her biri sosyal bilimlerin sesini en iyi şekilde duyurmaya çalışıyor" diye konuştu. 

Fakültelerinde yaklaşık 3 bin öğrenciye güçlü bir akademik kadroyla eğitim vererek onları yaşama hazırlamaya çalıştıklarını vurgulayan Prof. Dr. Eğit gençlere seslenerek, "Burada edindiğiniz bilgi ve beceriler yeni yaşamınızda size rehberlik edecektir" dedi. 

Konuşmaların ardından bölüm birincileri Elif Ezgi Koroğlu (Felsefe), Emre Özizmirliler (Tarih), Berrak Aslı Ülken (Amerikan Kültürü), Emine Sevinç Sevi (Psikoloji), Tülin Vardar (Alman Dili), Seda Türkyılmaz (İngiliz Dili ve Edebiyatı), Hülya Kesler (Türk Dili), Dilan Bozkurt (Klasik Arkeoloji), Firuzhan Mines (Sosyoloji), Seda Ağırbaş (Protohistorya) ve Mehmet Doğan'a (Coğrafya) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Metin tarafından ödülleri verilerek, mezuniyet belgeleri dağıtıldı.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 16:14:16
Güncelleme :28 Haziran 2006 Çarşamba 17:13:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?