5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ege Üniversitesi Avrupa'da Türkiye'nin gururu oldu

Gecede, Türkiye’nin Ulvi Cemal Erkin’in köçekçesi eşliğinde, Rengim Gökmen yönetimindeki İzmir Senfoni Orkestrası’nın ve EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencilerinin danslarının yer aldığı 10 dakikalık bir kliple tanıtıldığını belirten EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdür Yardımcısı ve Türk Halk Oyunları Bölüm Başkanı Dr. Cengiz Aydın, "17 bin kişinin zevkle izlediği bu tanıtım esnasında 60 dansçı ve figüran da Türkiye’nin değişik bölgelerinden hazırlanmış geleneksel kostümler ve Türk bayraklarıyla sahnenin iki yanını doldurdu. Projenin hazırlık aşamalarından, gecenin sonuna kadar olaya destek veren Konservatuarın Türk Halk Oyunları Bölümü, 60 takım kostümü, 15 gün öncesinden İtalya’ya gönderdi. 1 hafta boyunca provalara katılan ve giysilerimizi İtalyanlara giydiren Öğretim Görevlisi Ferruh Özdinçer, yine aynı bölümde öğretim görevlisi Füsun Aşkar Özdinçer ve Merih Oldaç ile birlikte Efes’te yapılan klip çalışmalarında koreografileri hazırladı. Bu koreografi çalışmalarında bölümümüzden 60 öğrenci de danslarıyla yer aldı" dedi.


Madama Butterfly, Aida, Trovatore, La Traviata ve Rigoletto gibi operaların yer aldığı ve 17 bin kişinin izlediği müzik şölenine dünyaca ünlü ses sanatçılarının aryalarıyla eşlik ettiğini açıklayan Dr .Aydın, "Yaklaşık olarak 300 kişiden oluşan orkestra ve koronun direktörü Vjekoslav Sutej idi. 17 bin kişinin ellerinde mumlarla başlattığı gecenin açış konuşmasını aynı zamanda gecenin genel sanat yönetmeni olan Franco Zeffırellı yaptı. Muhteşem bir atmosferde başlayan gecenin ilk sanatçısı Domingo idi. Bir şiir ve aryanın ardından sahneden ayrılan Domingo’dan sonra dev perde ile kapatılan sahneye, Hırvatistan’ın anfi tiyatrosu olan Pola’nın görüntüleri yansıtıldı. 8 Akdeniz ülkesi olan Hırvatistan, Türkiye, Suriye, Tunus, Libya, İspanya, Fransa ve İtalya anfi tiyatrolarını tanıtan, müzik ve danslarından örnekler sunan klipler dev perdelerde yansıtılırken, İtalyan dansçılar ve figüranlar da ilgili ülkenin geleneksel kostümleri ve bayraklarıyla sahnenin sağında ve solunda yerini aldılar" diye konuştu.


Dr. Cengiz Aydın, "Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve İKSEV Başkanı Filiz Sarper Eczacıbaşı’nın önerisi ve İzmir İtalyan Konsolosluğu aracılığı ile bize ulaşan Arena Vakfı’na yardımcı olmanın yanı sıra böylesine büyük bir organizasyonda görev almanın, ülke tanıtımına destek olmanın ve üniversitemizin adını binlerce kişiye duyurmanın onurunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 12:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?