5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu' nda mezuniyet töreni

Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Yüksekokulu’ndan mezun olan 69 hemşire, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Törende konuşan  EÜ Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, gençlere seslenerek, "Sizler Türkiye’nin sağlık ordusuna büyük katkı koyacaksınız. Ege Üniversitesi sizin yuvanız. Kapımız her zaman size açık. Kendinize güvenmeniz için her şeye sahipsiniz. Biz sizin arkanızdayız." diye konuştu.
Türkiye’nin ilk Hemşirelik Yüksekokulu olan Ege Üniversite Hemşirelik Yüksekokulu’nun ilk mezunlarını 1959 yılında verdiğini belirten Okul Müdürü Prof. Dr. Zeynep Conk, "Şu anda 828 lisans, 35 yüksek lisans, 69 doktora öğrencimiz var. Akademik kadromuzla çağdaş hemşireler yetiştirmek amacındayız." dedi. Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinde hemşire ve ebeleri kilit personel olarak gördüğünü vurgulayan Prof. Dr. Conk, "Ne yazık ki hemşirelik mesleği şu anda birçok sorunla karşı karşıya bulunuyor. Ülkemizdeki işsiz hemşire sayısı 60 bini aşmış durumdadır." dedi.

Tören, okulu ilk üç dereceyle bitiren Seçil Beyece, Emine Bahtiyar, Gülsen Sarı’ya ödüllerinin verilmesinin ardından, mezuniyet belgelerinin dağıtılması ile sona erdi.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2004 Pazar 11:10:53
Güncelleme :25 Temmuz 2004 Pazar 12:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?