8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Ege Üniversitesi'nde öğrenci eylemi

Ege Üniversitesinde (EÜ) 3 gün önce meydana gelen olayda saldırıya uğradıklarını öne süren bir grup öğrenci, saldırıyı ve polisin üniversite içindeki müdahalesini protesto amacıyla eylem yaptı.

EÜ Yerleşkesindeki Edebiyat Fakültesi önünde, bazı öğretim görevlilerinin de destek verdiği eylemde, grup üyeleri slogan attı.

E Kafe önüne kadar yürüyen grup adına açıklama yapan EÜ öğretim görevlisi Mehmet Esen, üniversite çalışanlarının basın açıklaması yapmasının yasadışı bir örgüt tarafından engellendiğini ve öğrencilerin saldırıya uğradığını ileri sürdü.
Esen, bu örgütün, düzeni sağlamak adına, aydınlıktan, bilimden, emekten yana insanlara saldırdığını ve aydınları katlettiği iddiasında bulundu.

Rauf Cankurtaran, veli olarak yaşanan olaylardan büyük endişe duyduklarını belirterek, “Endişeliyiz ama korkmuyoruz. Çünkü bizler doğru yoldayız” dedi. Grup üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Ege Üniversitesinde, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu Yurdunda kalan karşıt görüşlü öğrenciler arasında Pazartesi günü belirlenemeyen nedenle tartışma çıkmış, gerginliğin artması üzerine olay yerine İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edilmiş, ekipler yerleşke sınırları içinde bulunan yurdun önüne gelerek gerginliğin yatışmasını sağlamıştı.
a.a
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 15:02:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?