5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ege Üniversitesi'nde olaylı açılış

Ege Üniversitesi’nin Kültür Merkezi’ndeki açılışı törenine, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, İzmir’deki diğer üniversitelerin rektörleri, Devlet eski bakanı Mümtaz Soysal ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır’ın konuştuğu sırada arka sıralarda oturan ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi hazırlık sınıfı öğrencisi olduğu öğrenilen Eray Şengül (18) ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen Cem Atakan Şen (21) ayağa kalkarak, 12 Eylül ve YÖK’ü protesto etti.

Olaya müdahale eden güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. Güvenlik görevlilerinin yaka paça dışarı çıkarttığı öğrenciler İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polislerce gözaltına alınarak Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Cem Atakan Şen’in benzer eylemlerden daha önce poliste kaydının bulunduğu öğrenildi.
Öğrencilerin polisteki sorgusu sürüyor.

iha-izmir
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2004 Çarşamba 18:37:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?