26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ege'de yılın başkanları belli oluyor

Şehir ve Başkan Dergisi 2000 yılından bugüne kadar kesintisiz olarak yayın hayatına devam eden ve ulusal bazda aylık yayın yapan bir yerel yönetim dergisidir. 

Türkiye’deki 3228 belediyeye ulaşan derginin tirajı 5-25 bin arasında değişmektedir. Şehir ve Başkan Dergisi, özellikle basın yayın organları tarafından daha çok eleştirilen belediye başkanlarının hizmetlerinin, yaptıklarının ve yapacaklarının ayrıntılı olarak kamuoyuna duyurulmasıdır.

Ayrıca, derginin bir başka amacı da örneğin Marmara Bölgesi’ndeki bir belediye başkanının ne yaptığını Doğu Anadolu ya da Ege Bölgesi’ndeki belediye başkanına göstererek yerel yöneticiler arasında da bir nevi iletişim kurulmasıdır. Belediye başkanlarının birbirlerine tecrübelerini aktarmalarının sağlanmasıdır.

Şehir ve Başkan Dergisi’nin bölgenizde ve Türkiye'de Yılın Belediye Başkanları oylaması devam ediyor. Ege Bölgesi’nde yılın belediye başkanları gazetecilerin oylarıyla belirlenecek ve Kent Ödülleri ile ödüllendirilecek.

EGE’DE OYLAMA 4 NİSAN’DA BİTİYOR

4 Nisan 2008 tarihine kadar gazetecilerin kullanacağı oyların sonucunda; Ege Bölgesi’nde belirlenecek başarılı belediye başkanları için düzenlenecek törende KENT ÖDÜLLERİ takdim edilecek.

Ege Bölgesi’ndeki tüm illeri, bu illere bağlı ilçeler ve beldelerin belediye başkanlarını görev süreleri boyunca yaptıkları hizmetlere, hayata geçirdikleri projelere göre seçecek olan bölge gazetecilerinin değerli oyları, geleceğe yönelik hizmet meşalesini de ateşleyecek.

Ayrıca bölgelerinde oy kullanan gazetecilerin ülke çapında başarılı olarak gördükleri ve en fazla oyu alan belediye başkanları YILIN BELEDİYE BAŞKANLARI olarak İzmir'de düzenlenecek törenle ödüllerini alacaklar.

Türkiye'nin en büyük jürisinin seçtiği ve Türkiye'nin BELEDİYE OSKARLARI ya da KENT OSKARLARI olarak anılan KENT ÖDÜLLERİ'nin gerçekten hak eden ellere ulaşması için gazetecilerin oy kullanması büyük önem taşıyor.

Şehir ve Başkan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Uğur İşven, Kent Ödülleri’nin Türkiye’de bu yıl altıncı kez, bölgesel anlamda ise Ege ile birlikte onuncu kez verileceğini söyledi. İşven, Şehir ve Başkan Dergisi’nin yedi yıldır yerel yönetimlerin sesi olduğunu, objektif yayıncılık çizgisinden asla sapmadığını ve Türkiye’de ilk kez Kent Ödülleri’ni yaratarak başarılı belediye başkanlarını ödüllendirdiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Oylamamıza katılan ve katılacak olan tüm gazeteci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu yıl oylama 4 Nisan 2008 tarihine kadar devam edecek. Doğru ve isabetli bir seçim yapabilmemiz için bütün gazeteci arkadaşlarımızı oy kullanmaya davet ediyoruz. Akdeniz’de 20 belediye başkanı gazeteciler tarafından yapılan oylama sonucunda ödüle layık görülecek” dedi.

İşven sözlerini şöyle tamamladı: “Kent ödülleri Türkiye’nin en etkin ödülleri arasındadır. Beldesine, ilçesine, kentine hizmet etmenin gayreti içinde olan belediye başkanlarının tümü ödüle layıktır. Ancak gazeteciler bunların arasında en başarılı gördüklerini kürsüye çıkarmaktadır. Biz Ege’de görev yapan bütün belediye başkanlarına başarılar diliyoruz.”

Şehir ve Başkan Dergisi
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 17:30:19
Güncelleme :1 Nisan 2008 Salı 17:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?