4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

EgeKent'e rekor yatırım

Ege-Koop, 2004 yılında Villakent-Bahçekent ve Egekent-4 projelerinin alt yapı ve üst yapı imalatlarına 19 trilyon harcadı.

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yapılan yatırımların birçok metropol belediye alt yapı yatırımından büyük olduğunu, Villakent-Bahçekent’in alt yapı açısından İzmir’in en sorunsuz semti olacağını söyledi.

Ege-Koop, 2004 yılı içinde, kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede yaptığı yatırımları yaklaşık 2 katına çıkararak yeni bir rekora imza attı. Bir yıl içinde 40 kilometre su şebekesi, 17.5 kilometre kanalizasyon, 90 kilometre elektrik borusu, 33 kilometre Telekom şebekesi, 28 kilometre beton büz, 12 adet elektrik trafo binası, su depoları, sondaj çalışmaları, binlerce metreküp taş duvar ile yine binlerce metreküp bitkisel toprak serilmesi tamamlanarak, Villakent-Bahçekent sorunsuz yaşanılır hale getirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, "2004 yılı tüm sektörler için sıkıntılı bir yıl olmuştur. İnşaat sektörü de bu sıkıntılardan nasibini almasına rağmen biz projelerimizde bir mucizeyi gerçekleştirerek, alt yapı ve üst yapıda yatırımları 19 trilyon gibi çok ciddi bir rakama çıkardık. İncelendiğinde Ege-Koop’un alt yapı yatırımlarının Karşıyaka, Bornova gibi birçok metropol ilçenin alt yapı harcamalarından daha büyük olduğunu görürsünüz. İzmir-Manisa arası kadar bir mesafeye içme suyu ve kanalizasyon şebekesi döşemek bugün yerel yönetimlerin bile çok zorlanacağı bir yatırımdır" dedi.

Kurulduğundan bu güne kadar ilkelerinden taviz vermeyen Ege-Koop’un halktan büyük destek gördüğünü ve güvenini kazandığını belirten Aslan, "Bu yatırım, tüm projelerimizde insana duyduğumuz saygının güzel bir örneğidir. Amacımız tüm ortaklarımızın evlerinde yıllarca sorunsuz yaşamalarını sağlamaktır. Kurulduğundan bu güne kadar ilkelerinden taviz vermeyen Ege-Koop, bu tavrıyla halktan büyük destek görmüş, güvenini kazanmıştır. Bunun en güzel örneğini Karşıyaka Körfez Evleri projesinde yaşadık. Kampanyanın başlamasıyla bitmesi bir oldu. 700 konutluk projeye binlerce müracaat aldık. İşte bu, şu ana kadar içinde 100 bin kişinin yaşadığı Ege-Koop projelerine ve kuruma duyulan güven ile inancın en büyük göstergesidir" diye konuştu.

Ege-Koop’un çalışmaları hakkında da bilgi veren Aslan, "2004 yılında 40 kilometre su şebekesi, 37 bin 800 metreküp kanal kazısı, 17.5 kilometre kanalizasyon şebekesi, 90 kilometre elektrik borusu, 28 kilometre beton büz döşenmesi, 260 metrekarelik lojmanlı ana trafo ile 12 trafo binası, 15 kilometre orta gerilim hattı, 33 kilometre Telekom şebekesi, bin adet aydınlatma kaidesi, 650 adet rögar, 500 tonluk 2 su deposu, sondaj çalışmaları ve çalışma alanı düzenlemeleri, 11 bin 700 metreküp taş duvar imalatı, park ve yeşil alanlar için 26 bin 600 metreküp bitkisel toprak serilmesi ve tanzimi yapıldı" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 14:03:43
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 17:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?