26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Egeli ihracatçılara ödül yağdı

Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından bu yıl 11. kez düzenlenen Dış Ticaret Haftası kapsamında verilen "2007 Yılı Başarılı İhracatçılar" ödüllerinden 5'ini Egeli ihracatçılar aldı.


13 Ekim 2008 günü Ankara Sheraton Oteli'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "11. Dış Ticaret Haftası ve Başarılı İhracatçılar Ödül Töreninde ödüllerden beşi Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) üyesi firmalara verildi. 26 dalda ödül verilirken, Ege İhracatçı Birlikleri üyeleri 5 sektörde ödül aldı.
Canlı Hayvan Su Ürünleri ve Mamulleri Sektöründe birincilik ödülünü bu yıl Ege Canlı Hayvan Su Ürünleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyesi Kılıç Deniz Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Firmanın ödülünü Kılıç Deniz Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kızıltan'a Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Ege Bölgesi'nin geleneksel ihraç ürünlerinden olan kuru meyve ihracatında ise birinciliği Osman Akça Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Firmanın ödülünü Akça
Holding Genel Koordinatörü Cemal İpekoğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.


2007 yılında Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinin birinci sırada yer aldığı bir diğer sektör J.T.I Tütün Ürün. San. A.Ş. oldu. J.T.I Tütün Ürün. San. A.Ş.'nin ödülünü Kurumsal İletişim Müdürü Can Karakaş aldı.


Zeytin ve Zeytinyağı ihracatında ise bu yıl zirvenin yeni sahibi TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifleri Birliği oldu. TARİŞ Genel Müdürü Güngör Şarman birincilik ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.
Elektrik-Elektronik sektöründe Vestel Dış Ticaret A.Ş. birinci oldu. Vestel'in ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genel Koordinatör Güven Uçkan'a verdi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 17:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?