2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Eğitim uçağı düştü

İzmir'in Beydağ ilçesinde THK'ya ait eğitim uçağı düştü. Kazada uçakta bulunan öğretmen pilot yaşamını yitirdi, pilot adayı öğrenci de ağır yaralandı.

İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Selçuk Efes Havaalanı'ndan saat 11.15'te kalkan Türk Hava Kuruma'na ait bir eğitim uçağının saat 12.00 civarında Beydağ ilçesine bağlı Çomaklar köyü yakınlarında düştüğünü kaydetti.

 

İlçe merkezine 6 kilometre uzaklıktaki köyün yakınlarında meydana gelen kazanın hemen ardından arama kurtarma çalışması başlatıldığını ve uçak enkazına ulaşıldığını kaydeden Totuk, uçaktaki pilot öğretmen Ahmet Can Damarsardı'nın yaşamını yitirdiğini, pilot adayı öğrenci Volkan Umudum'un ise ağır yaralı olarak kurtarıldığını söyledi.

THK'dan yapılan açıklamada, seyrüsefer uçuşu için havalanan THK Gökçen Havacılık işletmesine ait Cessna 172-S tipi eğitim uçağının Beydağı Çomaklar köyü yakınlarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü belirtildi.

 

 

"Yaralı pilot adayının genel durumu orta"

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Beydağ'dan ambulans helikopterle Umudum'un hastaneye getirildiğinde genel durumunun ve hayati bulgularının normal olduğu ifade edildi.

 

Solunum cihazına bağlanan pilot adayının soluk borusuna hava yolu tüpü takıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

''Hastanın yapılan tetkik ve konsültasyonları sonucunda hayati fonksiyonlarının yakın takibi için anestezi yoğun bakıma yatışı yapılmıştır. Son durum itibariyle genel durumu orta, hayati bulguları ve kan değerleri normal. Entübe ve sedasyonda anestezi yoğun bakım ünitesinde takip edilmektedir.''

 

Öte yandan, yaralı pilot adayı öğrenci Umudum'un 26 yaşında olduğu ve İstanbul'da yaşadığı öğrenildi.

...
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2012 Cumartesi 13:17:44
Güncelleme :6 Ekim 2012 Cumartesi 17:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?