8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Eğitimcilerden Başkan'a ziyaret

Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya'yı makamında ziyaret etti. Şube Sekreteri Ali Musa Bina ile birlikte İzmir'in Aliağa İlçesi'nde temaslarda bulunan Şenocak, ilçeyi ziyaretleri kapsamında Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ile de görüştü. 

Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen'in (Eğitimciler Birliği Sendikası) çalışmaları hakkında Başkan Kaya'ya bilgi veren Şenocak, yaklaşmakta olan 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftası'nda geleneksel hale getirdikleri öğrenciler arası ödüllü 'Şehide Mektup' yarışmasının bu yıl 3.'sünü gerçekleştirmek için çalışma yürüttüklerini söyledi. Yarışmayı ilk ve orta dereceli okullara yönelik olarak iki katagoride yaptıklarını ifade eden Şenocak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün kendilerine destek verdiğini belirtti. Daha önce de Öğretmenlik mesleğini gündemde tutmak ve öğretmenliğin ne kadar saygın bir meslek olduğunu ortaya koymak için Sendika Genel Merkezi'nin Türkiye genelinde 'Öğretmen Hatıraları' yarışması düzenlediğini anlatan Şenocak, bu hatıraların kitaplaştırılarak piyasaya yayımlandığını dile getirdi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da öğretmenliğin değeri ölçülemez çok kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Öğretmenlerin Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurduğu Cumhuriyetin sigortası olduğuna işaret eden Başkan Kaya, sendikanın yapmakta olduğu ve milli duygularımızı ön plana çıkartan çalışmaların övgüye değer olduğunu belirtti. Başkan Kaya, "Öğretmenlerimiz gelecek nesillerimizi yetiştiren, eğitimli, kültürlü, birey olabilmiş, mutlu müreffeh toplumların oluşturulmasında gece gündüz demeden emek harcıyorlar. Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyerek bütün ülkeyi aydınlatan öğretmenlerimize ben de bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 12:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
husyün hışıroğlu IP: 81.215.232.xxx Tarih : 10.12.2006 01:36:03
saygılar iki başkana da.. ne kadar mutlu oluyorum, böyle genç, dinamik, gözleri parıldayan arkadaşların öğretmenleri gündeme getirmesinden.