3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Eğitimde online toplantı

EĞİTİMDE ONLİNE TOPLANTI

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İnternet Haftası nedeniyle olağan müdürler toplantısını ilk defa sanal alemde gerçekleştirdi. İl Milli Eğitim Müdürü M.Ragıp Üye ve 30 ilçenin Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla online olarak bir sistem ile gerçekleştirilen toplantıda ilçelerin eğitim sorunu ve sıkıntıları görüşüldü. Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığında ilk defa uygulanan online toplantıya makam odasında kurulan bilgisayar ile katılan Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu, bu yöntem sayesinde zamandan tasarruf sağlandığını kaydetti. Uygulamadan verim alınırsa, bundan sonraki ilçe milli eğitim müdürlerinin toplantılarının online olarak yapılması planlanıyor.

TEK TIKLA TÜM MÜDÜRLER BİR ARADA

11-24 Nisan tarihleri arasında kutlanan İnternet Haftası nedeniyle bu sene ilk kez yapılan 'online toplantı'dan eğer verim alınırsa, bundan sonraki toplantıların bu şekilde yapılması planlanıyor. Dijital ortamda İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye ve diğer 30 ilçe Milli Eğitim Müdürleriyle gerçekleştirilen online toplantıda, İzmir'in eğitim seviyesinin yükseltilmesi ve il genelinde sürdürülen projelerin hızlandırılması görüşüldü. Dün yapılan toplantıda tek tıkla tüm ilçe Milli Eğitim Müdürleri bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı genelindeki ilk kez yapılan uygulamada, klasik bir toplantıda yapılabilen her şey ve hatta daha fazlasını yapabiliyor. Bu toplantıda tüm katılımcılar yüz yüze konuşabiliyor, anlık yazışabilip, sunum yapabiliyor. Ayrıca Word, Excel, PowerPoint, PDF vb. dosyalarını da paylaşabiliyorlar.

VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK

Yaklaşık 2 saat süren toplantının verimli geçtiğini söyleyen Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ruhi Gündoğdu, “İlk defa yaptığımız online toplantımız bize zaman açısından da büyük kazanç sağladı. İzmir'in 30 farklı ilçe müdürleri, her toplantıda il merkezinde bir araya geliyordu. Bu da zaman kaybına neden oluyordu. Olağan toplantımızı kurulan bir sistem sayesinde İl Müdürümüz Ragıp Üye'nin başkanlığında tamamladık. Bu sistemin daha da geliştirilmesi halinde çok faydalı olacağını düşünüyorum. Eğer bu sistemde il genelinde verim alınırsa ben de Torbalı'da tüm okul müdürleriyle bu şekilde toplantı yapabilirim.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2011 Çarşamba 16:06:00
Güncelleme :14 Nisan 2011 Perşembe 01:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?