4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Eğitimde Türk-Fransız işbirliği

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Fransa'daki Robert Schuman Üniversitesi ile öğrenci değişimi için ilk adımı attı. Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus programlarını uygulamak üzere onay alan İzmir Ekonomi Üniversitesi, 4. anlaşmasını Fransa’daki Robert Schuman Üniversitesi ile gerçekleştirdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, Robert Schuman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Florence Benoit-Rohmer, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Fransız Kültür Merkezi Müdürü Daniel Schlosser ve Robert Schuman Üniversitesi Dış İlişkiler Direktörü Ludwig Kreitz’in katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, Robert Schuman Üniversitesi ile öğrenci değişimi için ilk adım atıldı. Fransa Robert Schuman Üniversitesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrenci değişim programının 2005-2006 Akademik Yılı’nda başlayacağını bildiren İEÜ Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, Erasmus programının amacının, Avrupa’da yükseköğretimin kalitesini artırmak olduğuna dikkati çekti.

Rektör Prof. Dr. Attila Sezgin, Robert Schuman Üniversitesi’ndeki öğrenci değişiminin öncelikle İşletme Bölümü öğrencilerini kapsayacağını ifade ederek, "Avrupa’nın değişik ülkelerindeki iyi uygulamaların, kıtanın geneline taşınması hedefleniyor. Üniversiteler arasındaki işbirliğinin teşvik edildiği Erasmus programının büyük yararlar getireceği inancıyla hızla yeni anlaşmalara imza atma çabası içindeyiz" şeklinde konuştu.

Yurt dışındaki üniversitelerle işbirlikleri anlaşmaları için ilk kez imza törenine katıldığı belirtilen Robert Schuman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Florence Benoit-Rohmer, "Biz de ticaret odası tarafından kurulan bir üniversiteyiz. İki üniversite arasında ciddi bir paralellik var. Ülkenizin Avrupa Birliği’ne girişiyle de ilgili olarak, iki üniversite arasındaki işbirliğinin Türkiye’nin tanıtımı açısından da büyük önem taşıdığına inandığımı belirtmek istiyorum. İki üniversite arasında diğer bölümleri de kapsayacak şekilde ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 16:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?