19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Eğlence ve ders bir arada

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Mayıs ayında İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından açılışı yapılan Çocuk Trafik Eğitim Alanında çocuklar uygulamalı trafik eğitimi alırken aynı zamanda da eğleniyorlar.


2918 sayılı Karayolları Kanununa istinaden çıkarılarak resmi gazetede yayınlanan Çocuk Trafik Eğitim Parkları yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen eğitim alanında trafik eğitimi alan çocuklara yılın Trafik Polisi seçilen İsmail Hakkı Ergün eşlik ediyor. Okulda aldıkları eğitimin burada uygulamalı yapıldığını belirten İsmail Hakkı Ergün; "Bu eğitim alanı sayesinde çocuklarımız okulda aldıkları trafik eğitimini uygulama imkanı buluyorlar. Biz ilk gün için bisikletli çocuklara refakat ediyoruz, bisikletin genel özelliklerini anlatıyor trafikte dikkat etmeleri gereken kuralları uygulamalı gösteriyoruz" dedi.


Bu eğitim alanı sayesinde çocukların bir yandan trafik konusunda bilinçlendiği diğer yandan da eğlencenin tadını çıkardığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya ise; "Burası çocuklarımızın aynı zamanda sosyalleşmesine de katkı sağlıyor ve daha sağlıklı ilişkiler kurmalarına yardımcı oluyor. Yaptığımız düzenleme sayesinde eğlence merkezinden ziyade eğitim merkezi haline geldi. Çocuklarımız okulda aldıkları trafik eğitimini burada uygulamalı olarak görebilecekler ve bu sayede daha da bilinçli olacaklar" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 11:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?