5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ekolojik Tarım Semineri İzmir'de yapıldı

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ile Ödemiş’e bağlı Birgi Belediyesi’nin düzenlediği seminere katılan Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı, ekolojik tarımda biyolojik mücadele yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Çekül Vakfı Genel Sekreteri Betül Sözen, Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Çekül Vakfı Birgi Projesi Genel Koordinatörü Emin Başaranbilek, Çekül Vakfı Birgi kültür elçisi 16 öğrenci ve 150’den fazla köylünün katıldığı toplantıda Prof.Dr. Mehmet Sıkı, "Leyleklerin ve baykuşların Türkiye’de ve Ege Bölgesi’ndeki azalma nedenleri, tanınmaları ve beslenme biyolojileri" hakkında renkli slaytlar eşliğinde araştırma sonuçlarını sundu.

Özellikle baykuşların sanıldığı gibi uğursuz olmadıklarını, avladıkları canlıların yüzde 90’ının fare ve kemirgenler olması nedeniyle çiftçilerin dostu olduğunu belirten Prof. Dr. Sıkı, "Leylekler de baykuşlar gibi çiftçi dostudur. Ekolojik tarım ürünü elde etmenin tek yolu zararlılarla mücadelede, biyolojik mücadele yöntemlerinin kullanılmasıdır" dedi.

Konferansa katılan Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener ve Çekül Vakfı Birgi Projesi Koordinatörü Emin Başaranbilek, Birgi’de ilk defa bir kahvede çevre konferansı düzenlediklerini belirterek, katılımın çok yüksek olmasından dolayı memnun olduklarını ve leyleklerin Birgi’ye tekrar gelmelerini sağlamak ve baykuşların sayılarının arttırılması için Prof. Dr. Sıkı’nın önerdiği yapay leylek ve baykuş yuva modelleri projesini en kısa zamanda hayata geçirmeyi istediklerini söyledi.

izmir
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 10:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?