8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

El sanatları bu festivalde buluştu

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının tanıtımının, ana fikir olarak ele alındığı 38. Selçuk-Efes Festivali'nde, sepet örmeden kaşık oymaya, nazar boncuğundan kukla yapımına kadar 80'i aşkın otantik el sanatları ustası ve sanatçısı bir araya geliyor. 

Selçuk Belediyesi tarafından hazırlanan standlarda, sanatlarının inceliklerini ve yılların birikimi olan yeteneklerini uygulamalı olarak gösterecek olan el sanatları ustaları, festivalin açılışına 2 gün kala ilçeye gelerek kendilerine ayrılan satandlara yerleşti. Selçuk'ta 6 Eylül'de başlayıp ve 9 Eylül akşamı sona erecek olan festivale, Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen el sanatı ustaları ve Selçuklu ustalar, 4 gün süreyle 17.00-01.00 saatleri arasında unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını, yerli ve yabancı binlerce katılımcıya tanıtacak. 

Cam üfleme, nazar boncuğu yapımı, kilim dokuma, keçe dokuma, hasır örme, kaşık oyma, seramik ve çini yapımı, süpürge örme, gümüş işleme, kukla yapımı, el işi işleme, takı tasarımı, ahşap boyama, sepet örme, mermer işleme, heykel oyma, resim, mask, kırk yama, ebru, sedefkar, hattat, tezhip, tespih yapımı, tel kırma ve oltu taşı işleme gibi alanlarda yetişmiş usta eller, festivale katılanlara doyumsuz saatler yaşatırken, izleyicilere de kendi yeteneklerini gösterme fırsatı sunacak. 

Fırınlanmış seramik ve çini ürünlerini, kendi becerileriyle boyayacak olan izleyicilere, boyamış oldukları eserleri, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür tarafından armağan edilecek ve kendilerine özgün sanatçı adayı belgesi verilecek. Ustaların festival alanında sergileyecekleri ürünlerin satışı da festival süresince konuklara en uygun fiyatlarla yapılacak. Konserler ve eğlencenin de yer aldığı bu yılki festivalde, farklı bir tema işlediklerini, yalnızca birkaç saat sürecek eğlence mutluluğu değil, geçmişi bu günlerde yaşamanın ayrıcalığını ve hazzını tattırdıklarını belirten Belediye Başkanı Vefa Ülgür, farklı duygular yaşamak isteyen İzmir ve Egelileri, festivalde buluşmaya davet etti.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2006 Salı 14:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?