26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Elektrik kesintileri kuyumcuları bıktırdı

İzmir Kemeraltı Çarşısı'ndaki kuyumcular, trafonun yetersiz olması nedeniyle elektriklerin sık sık kesilmesi nedeniyle sıkıntılı günler yaşıyor.

İzmir Kuyumcular Odası Genel Sekreteri Mehmet Gürol Atav, Kemeraltı Çarşısındaki trafonun yetersiz kaldığını belirterek, aşırı yüklenmenin de etkisiyle sık sık elektrik kesintisi yaşandığını söyledi.

Elektrik kesintilerinin kuyumcu esnafına zor saatler yaşattığını kaydeden Atav, çarşıda 100 kadar kuyumcu atölyesi ve 200 civarında satış yeri bulunduğunu, elektrik kesintileri nedeniyle üretim ve satışın tamamen durduğunu söyledi. Üretim ve satışın yanı sıra güvenlik açısından da sıkıntılı saatler yaşadıklarını ifade eden Atav, “Terazilerimiz bile elektrikle çalışıyor. Enerji olmayınca, altın tartıp satış yapamıyoruz” dedi.

Eskiden elle tartım yapan teraziler kullandıklarını, daha sonra teknolojinin ilerlemesiyle elektrikli teraziler kullanmaya başladıklarını anlatan Atav, şunları söyledi:
“Bu kadar sık elektrik kesilince ve işlerimiz durunca, keşke eski terazilerimizi atmasaydık diye düşünüyoruz. Mesela 10 gün önce elektriklerimiz üç gün üst üste kesildi ve büyük sıkıntı çektik. Üyelerimizin büyük ölçüde maddi zararı söz konusu. Kepenklerimiz elektrikle çalışıyor, alarmlarımız elektrikli. Bazı arkadaşlarımız, kesintiler sırasında kepenkleri açık olduğu için dükkanlarını kapatamadılar. Bu nedenle sabaha kadar dükkanlarında nöbet tutmak zorunda kalanlar oldu. Güvenliği sağlamak için özel ekiplerimiz var ancak, elektrik kesintileri sırasında onlar da yeterli gelmiyor. Emniyet Müdürlüğünden takviye ekip istemek durumunda kalıyoruz.”

aa
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 10:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?