26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Elektrik sektörü temsilcileri buluşuyor

Sanayileşme açısından Türkiye'de bir cazibe merkezi haline gelen, ülkemizin global dünyaya açılan kapısı "Yedi Yıldızlı" Organize Sanayi Bölgesi ALOSBİ, 13-16 Kasım 2008 tarihleri arasında Adım Fuarcılık tarafından İstanbul'da düzenlenecek olan WEM Elektrik, Aydınlatma ve Makine Fuarı'nda dağıtılacak olan fuar kataloğunda sektör temsilcilerine tanıtılacak.

ALOSBİ'den yapılan açıklamada üye olan firmalardan fuara kendi standları ile katılmak isteyenler için yüzde 10 indirim uygulanacağı belirtildi.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı N. Atıl Akkan; finansal krizin tüm dünyayı etkilediği şu günlerde ALOSBİ olarak üye firmalarına verdikleri hizmetlere hız kesmeden devam ettiklerini belirtirken bu fuarla ALOSBİ'yi sektör temsilcilerine tanıtarak bölgeye yeni yatırımcılar kazandırmanın yanı sıra mevcut ALOSBİ üyelerinin diğer firmalarla işbirliklerini arttırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Başkan Akkan; 5.000 m²'den başlayan, altyapı çalışmaları bitmiş, yatırıma hazır sanayi parsellerinin yeni sanayicileri beklemekte olduğunu belirtirek, 9.220.000 m² alanı kaplayan ALOSBİ'de yatırımcılar için kesintisiz elektrik, doğalgaz, buhar ve su bulunduğunu sözlerine ekledi. Başkan Akkan, Aliağa bölgesinde 14 adet liman bulunduğunu hatırlatarak, özellikle ihracat ve ithalat yapan firmaların bölgemizle lojistik avantajları sebebi ile yakından ilgilendiklerini belirtti ve kimya sanayicilerini ALOSBİ'de yatırıma davet etti.

"ALOSBİ, üye firmalarına sunduğu tanıtım ve gelişim hizmetleri ile de Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Tanıtım ve Pazarlama Birimi ve Katılımcılar Destek Birimi ile ALOSBİ üyesi firmalara; e-ticaret, dış pazar araştırması, ithalat-ihracat danışmanlığı, yerli ve yabancı ticaret fuarları, AB Fonları, devlet kurum ve kuruluşlarının KOBİ'lere yönelik her türlü hibe, destek, teşvik ve kredileri konusunda danışmanlık ve KOSGEB Sinerji Odağı hizmetleri verilmekte" diyen Başkan Atıl Akkan; "Çeşitli danışmanlık hizmetlerinden oluşan Welcome Package yabancı yatırımcılara avantajlar sağlıyor. Firmalara sunduğumuz tüm hizmetler ISO 9001 kalite Güvencesi altında. ALOSBİ yedi yıldızlı hizmetlerine önümüzdeki dönemde de devam edecek. Yerli ve yabancı yatırımcıların Bölgeye olan ilgisinin gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Teknolojik altyapısı ve üye firmalara sağladığı 7 yıldızlı tanıtım - gelişim hizmetleri ile AB Standartlarını ilk günden yakalayan ALOSBİ'nin, Türkiye'de bugüne dek gerçekleştirilen en büyük sanayi yatırımı olduğunu unutmayalım" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 19:00:46
Güncelleme :4 Kasım 2008 Salı 10:23:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?