2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Elif Naz uykusunda öldü

DERDİNE ÇARE BULUNAMAYAN ELİF NAZ UYKUSUNDA HAYATINI KAYBETTİ

İzmir'de doğumundan iki ay sonra hızla kilo alarak 27 kiloya ulaşan ve bir türlü hastalığına teşhis konulamayan 16 aylık Elif Naz Akgıran, uykusunda yaşamını yitirdi. Baba Ercan Akgıran, "Çocuğumun defin işlemleri bir telefonla halledildi, ama tedavisine çözüm bulunamadı" dedi.

Filiz ve Ercan Akgıran çiftinin ikinci çocuğu olan Elif Naz, doğumundan iki ay sonra hızla kilo almaya başladı. 16 aylık olduğunda 27 kiloya ulaşan ve görünüşü ile 10 yaşındaki bir çocuğu andıran Elif Naz'a hastanede bir türlü teşhis konulamadı. Küçük kızın geçen ay yürümeye ve konuşmaya başlaması ailesini umutlandırırken, Elif Naz evinde uykusunda yaşama veda etti. Anne Filiz Akgıran, "Nefes almakta zorluk çekiyordu. Hastaneye her gittiğimizde doktorumuz bize 'Bu çocuğa iyi bakamıyorsunuz' diye çıkışıyordu. Ancak ben anne olarak içim rahat. Her şeyi yaptık. Zaten çocuğumuz uzun süredir de tedavi görüyordu. 1 ay önce de yürümeye başlamış ve 1 kilo vermişti. Düzeliyor diye umut ederken şaka gibi aramızdan ayrıldı" dedi.

Dün sabah evinde uyurken kızının nefes almadığını fark eden baba Ercan Akgıran, "Sabah uyandığımda bir şeyi yoktu. Uyuyordu. Ama saat 11.00'e doğru nefes almadığını fark ettim. Ağzına nefes üfledim tepki vermedi. Hemen evimizin karşı tarafında bulunan bir tıp merkezine götürdük ancak hastaneye götürmemiz istendi. Ambulansta da kalp masajı yaptılar, ama kızımı kurtaramadılar. Onu götürdüğümde zaten kaybetmişiz. Acımız çok büyük. İçimizi en çok acıtan da kızımın hastalığına teşhis bile konulamaması" diye konuştu.

Kızının kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmak istenmesine de tepki gösteren baba Akgıran, "Sağlığında bir şey yapılmadı, şimdi neden öldüğünü ortaya çıkarmak için kızımın her yerini parçalayacaklar. Asla izin vermem otopsi için" dedi.

 

"İHMAL YOK AMA SAĞLIK PERSONELLERİNİN TUTUMU YANLIŞ"

Acılı baba, hastane personelinin tutumundan da yakınarak, "Ben bugün sabah erken kalktığımda bir telefon ettim, kızımın tüm defin işlemleri halledildi. Ancak sağlığı için bu kadar uğraşılmadı. Tedavi sürecinde kızımın kiloları nedeniyle damar bulunamıyordu. Doktor iğne yaptığında kızım ağlıyordu ama doktor 'Arsızlığından ağlıyor' diye bize çıkışıyorlardı. Böyle rezalet olur mu. Bilgi almak için kapılarını çaldığımız doktorlar bize 'isterseniz imzanızı atın çıkarın kızınızı' diye hitap ediyorlar. Bugüne kadar sustuk hep, aman kızımız tedavi görüyor da bir sıkıntı yaşanmasın diye. İlla gürültü ile mi bir şeyler halledilecek" şeklinde konuştu.

16 aylık Elif Naz'ın cenazesi, Balçova Eyüp Sabri Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Narlıdere Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 20:17:05
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 23:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?