5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Emekliler 28 Aralık'ı bekliyor

Tüm Emekliler Derneği (TÜMED) Genel Başkanı İzzet Yıldız, emeklilerin TÜFE alacaklarına yönelik İzmir 2. İş Mahkemesi’nde açtıkları davanın sonuçlanmak üzere olduğunu, ancak bilirkişinin hazırladığı raporun kendilerini haklı çıkardığını söyledi.

Yıldız, öncelikle yönetim olarak 6 kişinin dava açtığını ve bilirkişi raporunda hak edilen meblağın hak ediş tarihinden itibaren işletilecek yasal faizleri ile birlikte tahsiline karar verildiğini ifade etti.

Yıllardır TÜFE alacakları için mücadele ettiklerini belirten TÜMED Genel Başkanı İzzet Yıldız, "Çalmadık kapı bırakmadık. Ancak bir sonuç alamadık. Son olarak dava açmak zorunda kaldık. Açtığımız davada TÜFE farklarının ödenmesini talep ettik. Dava sonuçlanmak üzere. Bizim lehimize çıkmasından umutluyuz. Yine bu konuda hazırlanan bilirkişi raporu bizim haklılığımızı ortaya koydu. Yani 2 yıldır emekli kamuoyunu yakından ilgilendiren ve yılan hikayesine dönen TÜFE farkı alacaklarımız açıklığa kavuşmuş bulunmaktadır. Yargı kararıyla tespit ettirilen bilirkişi raporu 03.12.2004 günü yargıya teslim edilmiş bulunmaktadır. 06.12.2004 günü yapılan duruşmamızda, bu raporu tespit etmiş bulunmaktayız. Bu nedenle haklı talebimiz bu raporla tescil edilmiş durumda. Son sözü yine yargı söyleyecek. 28 Aralık’taki davayı kazanmamız halinde meblağ olarak olmasa bile, hukuki sonuç itibariyle emsal teşkil edecek. Türkiye’de 4.5 milyon emekli var. 4.5 milyon emeklinin dava açması halinde de devlet 900 trilyon ödemek zorunda kalacak" dedi.

Devletin hemen ödeme yapması halinde 900 trilyonluk rakamın 300-400 trilyona düşeceğini vurgulayan Yıldız, "Emekliye yapılan olumsuzluğun devlete olan bedeli, sayın bakanın da açıkladığı gibi 900 trilyon gibi bir rakama mal olmaktadır. Eğer siyasi iktidar yargıya başvurmadan insafa gelir de acilen bu alacakları ödeme yaparsa, bahsettiğimiz rakam 300-400 trilyon arasında konuyu çözümlemiş olur. Aksi taktirde devleti trilyonlarca, hatta katrilyonlarca zarara sokmuş olurlar. Bu da ülkeye verilen bir zarardır. Emekli açtır, sefildir, perişandır" diye konuştu.

izmir
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 11:19:33
Güncelleme :8 Aralık 2004 Çarşamba 13:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?