8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Emektar gazeteci toprağa verildi

Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle geçtiğimiz cumartesi günü İzmir'in Çeşme İlçesi'nde hayatını kaybeden gazeteci Cemil Devrim (76), uzun yıllar yöneticiliğini yaptığı Yeni Asır Gazetesi, üyesi olduğu İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ve Alsancak Hocazade Camii'nde düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi. 

Gazeteci Cemil Devrim için ilk tören çeşitli kademelerinden uzun süre görev yaptığı Yeni Asır Gazetesi önünde düzenlendi. Devrim'in naaşı, daha sonra ikinci tören için İGC önüne getirildi. 

Burada yapılan törene, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İGC Başkanı Erol Akıncılar, İGC Onursal Başkanı İsmail Sivri, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Bülent Göksel, Devrim'in kayınbiraderi, Yeni Asır ve Sabah Gazeteleri eski sahibi Dinç Bilgin, eşi Şenol Devrim ve çocukları ile meslektaşları katıldı. 

Saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan İGC Başkanı Akıncılar, gazetecilik mesleğinin bir duayenini kaybettiğini ve bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "76 yıllık ömrünün 50 yılını bu meslekte tüketti. 

Yarım asırlık meslek hayatında hep meslek ilkelerine bağlı kaldı, mesleğinin ilkelerini ön planda tuttu. Hepimizin örnek aldığı, takdir ettiği bir gazeteciydi" dedi. 

Akıncılar, Devrim'in ayrıca hoşgörü ve sevgisini hep meslektaşları ile paylaştığını, birlikte çalıştığı arkadaşlarına katkıda bulunduğunu, haklarını kazanmaları için çabaladığını, hep doğru ve güzeli aradığını, beyefendiliği ile herkesin takdirini kazandığını, gazetecilik mesleğinin bir duayenini, büyüğünü kaybettiğini sözlerine ekledi. 

Devrim'in cenazesi, yapılan duanın ardından alkışlarla İGC'den uğurlandı.
Cemil Devrim, Alsancak Hocazade Camii'nde öğleyi müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hacılar Kırı Mezarlığı'ndaki aile kabristanında gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Bugün toprağa verilen gazeteci Cemil Devrim, 1930 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. 

Lozan Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne devam eden Devrim, öğrenimini yarıda bırakarak 1954 yılında Türkiye'ye döndü ve 1956 yılında Yeni Asır Gazetesi'nde çeviriler yaparak gazeteciliğe başladı. 

Bu gazetede yazı işleri müdürlüğü ve genel yayın yönetmeliği de yapan Basın Şeref Kartı sahibi Devrim, İngilizce ve Fransızca biliyordu. Devrim, iki kız çocuğu babasıydı.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 18:23:38
Güncelleme :27 Haziran 2006 Salı 10:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?