9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Emniyet Amirini kurban seçtiler ama...

İzmir'den Samsun'a hırsızlıkla mücadele konulu bir toplantıya katılmak üzere otogara giden Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amiri Cüneyt Bilen ve kendisini yolcu etmek için yanında bulunan komiser yardımcısı eşi Gülden Bilen, otobüsten laptop bilgisayarlarını çalan iki zanlıyı suçüstü yakaladı. 

Olay, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali, 54 nolu peronda akşam saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amiri Başkomiser Cüneyt Bilen (32), Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Samsun'da düzenlenen "Hırsızlıkla Mücadele" konulu toplantıya katılmak üzere otogara gitti. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı olan eşi Gülden Bilen de (25) eşini uğurlamak için otogara geldi. 

Bavullarını bagaja yerleştiren Cüneyt Bilen, elinde bulunan laptop çantasını ise otobüsün koltuklarının üzerine bıraktıktan sonra aşağıya inerek, otobüsün kalkmasını beklediği sırada otobüse giren R.E. (11), Bilen'e ait laptop çantasını alıp otobüsten indi. Kızların durumundan şüphelenen Hırsızlık Büro Amiri Bilen ve eşi daha laptop çantası ile kaçmaya çalışan R.E. ve gözcülük yapan S.O.'yu (12) suçüstü yakalayarak, Garaj Polis Karakolu'na teslim etti. 

"Hırsızlıkla Mücadele" konulu toplantıya giderken laptop çantasını çalmak isteyen 2 zanlıyı suçüstü yakalayan Hırsızlık Büro Amiri Cüneyt Bilen, otobüsünü kaçırmamak için ifade veremeden, Samsun'a gitmek üzere otobüsle garajdan ayrılırken, komiser yardımcısı eşi Gülden Bilen, yakaladıkları zanlıları kendi elleriyle Çocuk Bürosu ekiplerine teslim etti. Bilen, "Eşim Samsun'a hırsızlıkla mücadele ile ilgili bir toplantıya katılmak üzere gidiyordu. Ben de kendisini yolcu etmek için gelmiştim. Birlikte otobüsün kalkmasını beklerken bu iki bayanı fark ettik. Sürekli bizi gözetliyorlardı. Bir süre onları dikkatlice takip ettik ve eşime ait laptop çantasını otobüsten alıp giderlerken yakaladık" diye konuştu. 

Suçüstü yakalanan R.E. ve S.O.'nun daha önceden de hırsızlıktan kayıtlarının olduğu belirlenirken, nüfuslarında gerçek yaşlarından daha küçük yazıldıkları için defalarca serbest bırakıldıkları belirlendi.
iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 10:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?