8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Emniyet Müdürü'nden kaçamadı

İzmir'de alkol nedeniyle ehliyetine 2 kez el konulan bir şahıs ehliyetsiz ve alkollü bir şekilde araç kullanınca yakayı ele verdi. 

Edinilen bilgiye göre gece saat 02.00 sıralarında Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Ateş, devriye gezerken emniyet binası karşısında şüpheli bir şekilde duran ve camları filmli olduğu için sadece sürücüsü fark edilen 35 AG 4464 plakalı Murat 124 marka otomobilin yanına ekip otosuyla yaklaştı. Ancak yanına resmi bir ekip otosunun yaklaştığını fark eden sürücü M.B. bunun üzerine kaçmaya başladı. Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Ateş'in tüm ihtarlarına ve siren çalmasına rağmen durmayan sürücü M.B., Çiğli İtfaiye kavşağından Karşıyaka yönüne doğru hızla kaçmayı sürdürdü. 

Ateş ise aracın plakasını telsizden bildirip tüm ekiplere otomobilin geçtiği güzergah üzerinde tedbir almalarını istedi. Ekipler yoldan hızla giden aracı durduramazlarken, Ateş ise aracı sürekli olarak takip edip gittiği sokakları söyleyerek diğer ekipleri yönlendirdi. Bu sırada kaçan sürücü ise trafiği tehlikeye düşürürken peşindeki Süleyman Ateş'in de kaza tehlikesi geçirmesine neden oldu. 

Bu sırada Çiğli'den çıkıp Karşıyaka ilçe sınırlarına gelmesine rağmen yine de aracın peşini bırakmayarak ısrarla takip eden Süleyman Ateş kovalamaca sırasında havaya da birkaç el ikaz ateşi açmasına rağmen öndeki sürücü yine durmadı. Yamanlar'a ve daha sonra Doğançay ve Gümüşpala semtlerine giren şüpheli otomobil Kubilay caddesi üzerinde kaçmayı sürdürdü. Bunun üzerine Çiğli İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Ateş, tüm ekipleri atlatıp, ihtarlara da uymayan sürücünün otomobilin lastiğine ateş etti. 

Otomobilinin sol arka lastiği patlayan sürücü, Kubilay Caddesi 7118 sokak girişinde kıskıvrak yakalandı.Yapılan incelemelerde söz konusu şahsın sürücü belgesine daha önce 2 kez alkol nedeniyle el konduğu ve üzerinden kimlik çıkmadığı belirlendi. Şahsın ayrıca 59 promül alkollü olduğu belirlendi. Otomobili bir arkadaşından emanet aldığını söyleyen tekstil işçisi, işlemlerinin yapılması için karakola götürüldü.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 12:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?