8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Emniyet Teşkilatı'na taze kan

Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nun 4. dönem mezunları, törenle diplomalarını aldı. Törende konuşan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, genç polislere, "Suçluların kaçtığı, mazlumların sığındığı bir liman olacaksınız" dedi. 

Gürçeşme semtindeki Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen diploma ve yemin törenine İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 6 gün önce yaş haddinden emekliye ayrılan Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu eski Müdürü Ömer Eser, İzmir'deki polis teşkilatının üst düzey yöneticileri, genç mezunların aileleri ile davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Köksal, "Bugün polis teşkilatına yeni bir güç, yeni bir nefes katılacak" diye konuştu. 

Polis teşkilatının eğitim ve çağın teknolojilerini kullanma yoluyla dünyanın en iyi güvenlik teşkilatları arasına girdiğinin altını çizen Köksal, genç mezunlara seslenerek, "Suçluların kaçtığı, mazlumların sığındığı bir liman olacaksınız" ifadesini kullandı. 

Okul Müdür Vekili Osman Sayın ise, "Sevgili öğrencilerim, eğitim öğretim görmüş olduğunuz 2 yıl süresinde eğitimden sorumlu müdür yardımcısı olarak birlikte olduk. Sizlere tavsiyem; görevinizde doğruluk ve dürüstlükten taviz vermemeniz, taşıdığınız üniformanın hakkını vermenizdir. Sizleri bu duygularla görev yerlerinize uğurlarken, bundan sonraki meslek hayatınızda başarılar dilerim" diye konuştu.
6 gün önce yaş haddinden emekliye ayrılan ve şeref konuğu olarak törene davet edilen okulun eski müdürü Ömer Eser de, "Sevgili evlatlarım; çok kutsal bir üniformayı giymeye, devletimizin bağımsızlığının ve gücünün simgesi olan yıldızları takmaya ve devlet otoritesini ve gücünü temsil eden silahlarımızı taşımaya hak kazanıyor ve gerektiğinde bu kutsal vatan, devlet ve millet için canınızı feda etmeyi görev ediniyorsunuz. Bizden Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığı, vatan ve millet sevgisini öğrendiniz, hayatınız boyunca bu doğrultudan ayrılmayın. Bizden hep sevgi ve şefkat gördünüz, halkımıza sevgi ve şefkatle yaklaşın. Bizden hep hoşgörü ve anlayış gördünüz, halkımıza karşı nazik, güler yüzlü ve kibar olun. Bizden hep dürüstlük ve disiplin gördünüz, üstlerinize, amirlerinize ve halka karşı saygılı olun ve her zaman halkın yanında yer alın" diyerek öğrencilerden her zaman kendilerini yenilemelerini istedi. 

Dönem birincisi Doğan Tatlı'nın konuşması ve yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, 52'si kız 444 genç polis yemin ederek mesleğe ilk adımını attı. Yemin töreninin ardından diplomalar dağıtılırken, dönem birincisi Tatlı'nın diploma ve hediyelerini Vali Oğuz Kağan Köksal verdi. Halk oyunları gösterilerinin de yapıldığı törende, öğrenciler ayrıca gözleri kapalı olarak silah sökme ve takma gösterisi sundu. 2 öğrenci, tek ellerini kullanarak şarjöre mermi doldurma ve silahını kullanma gösterisi sundu. 

Diploma ve yemin töreni, tören geçişi ve mezuniyet kokteyliyle sona erdi.
.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 17:49:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?