26
Nisan
2024
Cuma
İZMİR

Emre yeniden doğdu!

7 yıl önce tinercilerin yolunu kesip ölesiye dövdüğü Emre Yıldız, hayata döndü. 78 gün bitkisel hayatta kalan ‘Mucize Emre’ yürümek ve konuşmak gibi tüm becerilerini yeniden öğrendi.

Aynı kişi, iki kez doğar, hayata iki kez yeniden adım atarak büyür mü? İmkansız demeyin, İzmirli Emre Yıldız, belki de bu dünyada 78 gün ‘yarı ölü’ olarak komada yattıktan sonra gözlerini açtığında, ne konuşabiliyor, ne yürüyebiliyor ne de ihtiyaçlarını giderebiliyordu. Kısacası ‘beyni sıfırlanmıştı’.

Emre Yıldız, 7 yıl önce Karşıyaka’da üniversite sınavlarına hazırlanan zeki ve hareketli bir gençti. Parkta oturken tinercilerin para ve sigara isteklerine olumsuz yanıt verince dünyası karardı. Başına aldığı sopa ve yumruk darbeleriyle komaya girdi. Hastaneye kaldırıldığında ‘yarı ölü’ durumdaydı. Tam 78 gün, ‘bilinci tamamen kapalı’ bitkisel hayatta kaldı. Doktorlar, “Beyin fonksiyonları zarar görmüş. Yaşasa bile hiç bir şeyi hatırlamayacak” dediler. Ama Emre, mucizeyi gerçekleştirip yaşam mücadelesini kazandı. Darbelerden dolayı beyin fonksiyonları zarar görünce, 18 yaşında bebekten farkı kalmayan Emre, 7 yıl süresince, yürümeden konuşmaya kadar hayatı yeniden öğrendi ve ikinci hayatına da çok sevdiği eşi Arzu Yıldız’la evlenerek başladı.

78 gün yaşam mücalesi

Saldırıdan sonra hastaneye kaldırılan Emre Yıldız, geçirdiği beyin kanaması ve taravma nedeniyle yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Emre, tam 78 gün süren yoğun tedavi sürecinin ardından muciyeyi gerçekleştirdi. Yaşama tutunan talihsiz Emre, beyin fonksiyonları zarar gördüğü için 18 yaşında olmasına rağmen bebekten farkı kalmadı.

Aylar süren tedavinin ardındam taburcu edilen Emre için, asıl mücadele evde oldu. Anne Nesibe Yıldız’ın da büyük emeğiyle, Emre bebek gibi hayata yeniden başladı. Annesinin yardımıyla yürümeyi, yemek yemeyi, konuşmayı ikinci kez öğrendi. Ailenin Emre için mücadelesi 6 yıl sürdü.

EMRE YAŞANANLARI OLAY YERİNDE ANLATTI

Emre, yedi yıl önce saldırıya uğradığı Karşıyaka’daki o parktan bugün bile geçmekten korkuyor. Milliyet için, olay gününden sonra ilk kez hayatının karardığı parka ve o bankın önüne giden Yıldız, şöyle konuştu:

“Beni ikinci kez büyüten annem Nesibe Yıldız’a iki kat sevgi duyuyorum. Bana konuşmayı, yürümeyi, yemek yemeği bir bebek gibi annesinin kendisine ikinci kez öğretti.
Ne yazık ki bu parkta bir hiç uğruna kötü alışkanlıklara bulaşan çocukların saldırısına uğradım. Bu çocuklar beni, öldürmek istediler. Mucize eseri hayatta kaldım. Bunda annemin de çok büyük katkısı var.
Yeni evlendim, çok mutluyum. Bir kızım olmasını çok istiyorum. Çünkü ona annemin ismini vereceğim. Özürlü sınfındayım ama imkanlarım elverirse uçucu madde kullanan çocuklar için de mücadele etmek istiyorum. Çünkü bunlar bana zarar verdi. Ama başkalarına zarar vermelerini istemiyorum. İzmirde bu konuda dernek olsa, üye olur, gönüllü çalışırım. Bütün yaşadığım olumsuzluklara rağmen hayat çok güzel. Gelecek günlerin daha güzel olacağını umuyorum” dedi.

Eşiyle ikinci bahar yaşıyor

İkinci kez dünyaya gelmiş gibi olan Emre Yıldız, özürlüler için verilen eğitimi başarıyla tamamlandı. Özel bir firmada işe giren Emre Yıldız, ikici hayatına ise çok sevip aşık olduğu Arzu Yıldız’la evlenerek başladı. Şimdi kendi yuvasında yeni hayatının ilk günlerini geçiren Emre Yıldız, “Hiç uğruna tinercilerin saldırısına uğradım. Hayatımın 7 yılı kayboldu. Üniversite hayali kurduğum sırada bunları yaşadım. Şimdi bambaşka bir konumda eğitim almış olabilirdim ama olmadı. Annemin, ailemin desteğiyle hayata yeniden tutundum. Askerliğimi bile yaptım. Artık biricik eşimle daha mutlu olacağım. Onunla yepyeni hayatımın da kapısını açmış oldum” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2013 Çarşamba 14:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?