8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

En çevreci köy Balaban Köyü

İzmir Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında her yıl verilen ''En Çevreci Köy'' ödülünü, Kınık İlçesi'ne bağlı Balaban Köyü aldı. 

Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, köyde düzenlenen ödül töreninde, müdürlük olarak her yıl köylerde yapılan duyurunun ardından başvurular arasından en çevreci köyün uzman heyet tarafından belirlendiğini söyledi. Karar verirken köyün altyapısı, muhtarlığı, meydanı, çevresel değerlere saygılı oluşu gibi kriterlerin dikkate alındığını belirten Tatar, ''Bu, sembolik bir olay da olsa biz her yıl farklı kırsal alanlarda yeni hizmet ve projeleri götürmek için bunu bir vesile olarak ele alıyoruz. Bu yıl da Kınık'ın Balaban Köyü seçildi. En kısa sürede ağaçlandırma projelerimizi, ORKÖY projelerimizi götüreceğiz ve köyleri il müdürlüğümüze bağlı şubelerin hizmetlerinden, donanımlarından yararlandıracağız'' dedi. 

İzmir Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ise yaptığı konuşmada, "İzmir'in 28 ilçesinde ve onlarca köyün arasında Balaban Köyü'nün en çevreci köy seçilmesiyle ben köylü vatandaşlarımızı yürekten kutluyorum. Dünya hızla küçülüyor global olarak iklimler değişiyor, insanoğlu çevreyi allak bullak ediyor. Her insanın çevresine saygılı olması gerekir. Torunlarımıza emanet olan dünyamızı en iyi şekilde korumalıyız" diye konuştu. 

Köy muhtarı Hamit Çetinkaya da, "Köyümün böyle bir ödülü almasında en büyük pay halkımındır. Kazandığımız ödüle her zaman layık olmaya çalışacağız" dedi. 

Kınık Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin de bir gösteri sunduğu törende Çevre ve Orman Müdürü Tatar, Balaban Köyü Muhtarı Hamit Çetinkaya'ya ödül belgesini ve İzmir İl Çevre Koruma Vakfı'nca verilen 5 bin YTL para ödülünü verdi.
.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 19:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hediye başyurt IP: 85.96.226.xxx Tarih : 7.06.2006 22:09:04
Ne güzel,ne mutlu Balaban Halkına..Bu haber en üzgün zamanımda aldığım en güzel haber..Oysa benim köyüm de 5 haziran da Çevre G ününde 8 adet yemyeşil ağaç belediye ekipleri tarafından kepçeyle kökünden koparıldı..daha fazlası ölmesin diye engel olurken suçlu olduk üstüne...Dünya ikliminin her gün değiştiği çağımızda çevre düzni sahil düzeni deyip en az 30 yıllık ağaçları katletmeleri içimi sızlatıyor.Hele o yol ağzındaki TARİHİ ESER GİBİ ÇAM AĞACINI KESTİRENLERİN HEPSİ İNŞALLAH CEZASINI ÇEKSİNLER...Çok yazık,herkes yeşillendirirken bizim seçtiklerimiz köklüyor...Gümüldür lüler de uyuyor..en yazık olan da bu aslında... Sayın HAMİT ÇETİNKAYA NIN ELEERİNİ ÖPÜYORUM.