8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Engelliler için otobüsler devreye girdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyesinin Engelli Yaşamı Destekleme Projesi kapsamında alınan 2 adet engelli minibüsünü törenle hizmete sundu. 

Engelli minibüslerinin hizmete sunulması amacıyla Kültürpark'taki İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı önünde bir tören düzenlendi. Eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, engelli derneklerinin temsilcileri, engelliler ve yakınları ile belediye bürokratlarının da hazır bulunduğu törende konuşan Başkan Kocaoğlu, "Uzun bir süre önce bu projeyi hayata getirmek için yola çıkmıştık. Ancak, ihale mevzuatı gibi nedenlerden dolayı ancak bugün gerçekleştirebildik. 

2 araçla başlayalım, yürüyor mu, randıman veriyor mu görelim dedik. Engelli vatandaşlarımızın yararlanabileceği otobüslerimiz de var, ama otobüsler güzergahlarından gidiyor, evlerinden durağa gelmeleri gerekiyor. 

Talebe göre ayda bir defa, iki defa bir sistem kazandırarak, resmi dairelerdeki işlerine, başka işlerine bir refakatçileriyle götürmek, yalnız kalmalarını, içlerine kapanmalarını engellemek için bunu yaptık. Umarım talep olur yenilerini alırız" dedi. 

Engelli minibüslerindeki asansör sistemini de inceleyen Başkan Kocaoğlu, İzmir'e bir engelli merkezi daha kazandırmak istediklerini, çalışmaların sürdüğünü, burasının 60-70 dönümlük bir arazi üzerinde sosyal destek, eğitim ve spor dahil bir takım imkanları sunacak bir engelli kampüsü olacağını, şu anda arsa problemlerinin bulunduğunu ve bunun da aşılacağını söyledi. 

Kocaoğlu, konuşmasının ardından 2 engelli minibüsünün anahtarını Kültürel ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkililerine vererek hayırlı olması dileğinde bulundu.
 
Kent içinde otobüslerle engellilerin ulaşımını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aldığı bu 2 engelli minibüsüyle evinden çıkamayan, yardım desteği alarak yaşamlarını sürdüren engelli vatandaşların ulaşımını sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinatörlüğü'ne müracaat edenler, refakatçi eşliğinde istedikleri saatte evlerinden alınıp gitmek istedikleri yere ulaştırılacak ve tekrar evlerine bırakılacak. 

Alınan engelli minibüslerinden yararlanmak isteyenlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinatörlüğü'nün 446 57 73, 484 12 62 ve 445 59 28 nolu telefonlardan dahili 21 ya da "engelliler@izmir.bel.tr" elektrik posta adresine başvurabilecekleri açıklandı.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 19:16:22
Güncelleme :24 Haziran 2006 Cumartesi 10:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?