19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Engelliler yardım bekliyor

Çağdaş Özürlüler Yaşam Derneği'nin (ÇÖYDER) Bornova Şubesi, hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor. ÇÖYDER Bornova Şubesi Başkanı Vedat Başer, koltuk değneği, tekerlekli sandalye ve akülü araca ihtiyaçları olduğunu belirtti. 

ÇÖYDER Bornova Şubesi Başkanı Vedat Başer, "Bornova Belediyesi bize hafta içi Bornova'ya psikiyatri grup terapisine gitmek için bir engelli aracı tahsis etti. Ancak biz Buca'dan Bornova gitmek istediğimizde, belediyeler arasında sınır ihlali olduğu için zorluk çekiyoruz. Örneğin Buca Belediyesi'nin engelli aracı bizi Bornova'ya götürmek istemiyor. Aynı şekilde Bornova Belediyesi'nin engelli aracı da bizi Buca'ya götürmek istemiyor. Biz bu sorunun kalkmasını istiyoruz" diye konuştu. En büyük sorunlarının
araç olduğunu belirten Başer, "Bornova Belediye Başkanımızdan bize hafta içi verdiği aracı hafta sonları ve resmi tatil günlerinde de vermesini istiyoruz" dedi. 

Dernek üyelerinin engelli servis aracının yanı sıra daha birçok ihtiyaçları olduğunu söyleyen Başer, "Buranın aylık kirasını, elektrik, su, telefon gibi masraflarını fedakarlık yaparak çoğu zaman kendi cebimizden ödüyoruz. Çünkü üyelerimiz, ekonomik sıkıntı içinde oldukları için bir katkıda bulunamıyor. Ayrıca üyelerin tekerlekli sandalye, akülü araç ve koltuk değneğine ihtiyaçları var. Engelliler Haftası geçti ama bize kimse sahip çıkmadı. Biz, sadece bir gün değil, her zaman hatırlanmak istiyoruz. Bizler engeliyiz ve yollarda yürümekte son derece zorlanıyoruz. Bu da yetmezmiş gibi bizim derneğimize en yakın otobüs durağı yaklaşık 600 metre. Biz bu kadar mesafeyi yürümekte zorlanıyoruz. Başkanımızdan bu konuda da bize yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu. 

Eskiizmir'de oturan Lale Bayat (38) isimli bir engelli, akülü arabaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Tekerlekli sandalyeyi kollarım tutmadığı için kendim süremiyorum. Sürekli birine ihtiyacım var ama akülü aracım olursa buna gerek kalmaz. Benim gibi zor durumda olan birçok arkadaşım var. Engellilere sahip çıkılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 13:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?