26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Engellilere büyük jest

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON çalışanlarının kurduğu tiyatro topluluğu bu kez engelliler için sahne aldı.

Yoğun iş temposu ve başarılı çalışmalarıyla “kent ustaları” olarak anılan İZBETON çalışanları, Orhan Kemal'in “Murtaza” adlı oyununu engelliler için özel olarak kurulan salonda sahneledi.


“Kent ustaları” sanatta da usta olduklarını bir kez daha kanıtladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON A.Ş. bünyesinde çalışan personelin kurduğu tiyatro topluluğu Orhan Kemal'in “Murtaza” adlı eserinin 6. gösterisini bu kez engelliler için sahneledi. Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı 3 No'lu Hol'de kurulan özel salonda engellilerin zorluk yaşamaması için her türlü önlem alındı. 2 bin engelli evlerinden alınarak, oyunun sergilendiği salona getirildi. Sahne ve oturma düzeni engelli vatandaşlara göre hazırlandı. İşitme engelliler için işaret diliyle çeviri yapılarak, bütün engellilerin oyunu rahatça izlemesi sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve İZBETON Genel Müdürü Tufan Eker de engellilerle birlikte oyunu izledi.
Oyun öncesi bir konuşma yapan Eker, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15 bin çalışanıyla bir aile olduğunu belirterek, İZBETON'un da bu ailenin fertlerinden biri olduğunu söyledi. Eker, “Bugün sahnede gördüğünüz arkadaşlarımızı yarın, sokaklarda yol yaparken, kaldırım yaparken görebilirsiniz. Oyunda rol alanların hiçbirinin tiyatro tecrübesi bulunmuyor. Ancak kısa sürede büyük gelişme gösterdiler. Üstelik önümüzdeki günlerde yapılacak Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali'ne davet edildiler. Bu bizim için büyük bir gururdur” dedi.
Konak Belediyesi Meclis Üyesi ve Engelliler Komisyonu Başkanı Uğur Yelekli ise engellilere sağladığı imkanlar nedeniyle oyundan önce Tufan Eker'e bir plaket sundu.


Mühendisinden, kanal işçisine dek İZBETON'un değişik birimlerinden çalışanların gönüllü olarak bir araya gelmesiyle kurulan tiyatro topluluğu, ülkemizde unutulmaya yüz tutan “İşçi Tiyatrosu”nun yeni bir örneği olarak değerlendiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da büyük desteğini alan topluluk, belediyenin her biriminin verdiği katkıyla yerel yönetimler tarihi açısından önemli çalışmalar arasında yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 11:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?