5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Eren'in kalbi İzmir'de

Prova sırasında başına dekor parçası düşerek hastaneye kaldırılan ve beyin ölümünün gerçekleşmesi sonucu organları bağışlanan ’Bizimkiler’ dizisinin ’Davut Usta’sı Selçuk Uluergüven’in oğlu Eren Uluergüven’in kalbi, İzmir’de kalp hastası Mehmet Kireç’e nakledilecek.

Prova sırasında düşen dekor parçası başına isabet eden tiyatro oyuncusu ’Bizimkiler’ dizisinin ’Davut Usta’sı Selçuk Uluergüven’in oğlu Eren Uluergüven’in İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Transplantasyon Merkezi’nde alınan kalbi, Mehmet Kireç’e (50) nakledilmek üzere saat 11.00’de uçakla İzmir’e gönderildi. Dün akşam kalbin kendisine nakledileceğinin bildirilmesi üzerine yaşadığı İzmir’in Selçuk İlçesi’nden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelen Mehmet Kireç’in bir yıldır kalp yetmezliği hastası olduğu ve 6 ay önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne organ nakli için başvurduğu öğrenildi.

Dün gece saat 21.30’da haberi alarak Selçuk’tan Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gelen Mehmet Kireç ve ailesinin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Gerçekleştirilecek operasyonda görev alacak doktorlardan Prof. Dr. Mustafa Özbaran, bugüne kadar hastanede 42 kalp nakli yaptıklarını, geçen ayda 7 kalp nakli gerçekleştirdiklerini belirterek, bu operasyonun 8. olacağını söyledi. Özbaran, gerçekleştirilecek operasyon hakkında bilgi vererek, kalbin takılışının bir saat, kalbin açılıp tekrar kapatılmasıyla birlikte operasyonun 3 saat sürmesini beklediklerini ifade etti. Özbaran, "Eren’in kalbi için bizde bekleyen iki aday vardı. Bu aday kilo ve boy kriterleri açısından en uygun olanıydı" diye konuştu.

Mehmet Kireç ile birlikte hastaneye koşan eşi Gülsüm Kireç ise, eşinin olayı haber almasını ve öncesini şöyle anlattı:

"Eşimin ilk başta ameliyat olmasını istemiyordum. Ameliyat masasında kalacak diye korkuyordum. Ama o kalp nakli olmak istiyordu. Bundan önce ’Acaba bize de kalp bulunur mu?’ diyordu. İstanbul’daki çocuğun beyin ölümünün gerçekleştiğini duyunca, ’Bak bu kalp bana nakledilecek, göreceksiniz yarım saat sonra beni arayacaklar’ dedi. Gerçekten de yarım saat sonra telefon çaldı ve kalbin eşime nakledileceğini haber verdiler."

Mehmet Kireç, eşi Gülsüm ile oğulları Salih ve Ali Kireç’in heyecanlı bekleyişi sürerken, saat 12.00’de başlayacak olan operasyonu Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve operasyonunun Koordinatörü Prof. Dr. İsa Durmaz, Prof. Dr. Mustafa Özbaran, Doç. Dr. Tahir Yardı, Doç. Dr. Sanem Nalbantgir, Op. Dr. Çağatay Engin’den oluşan ekibin gerçekleştireceği belirtildi.

izmir
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 13:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?