19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Ergenekon'a tepki mitingi

İzmir'de  Cumhuriyet İçin Güç Birliği oluşumu 27 Temmuz Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda Bağımsızlık, Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi düzenleyecek. Oluşumun dönem sözcüsü Avukat Ferda Kardelen, siyasi partileri, sendikaları, dernekleri ve vatandaşları mitinge katılmaya çağırdı.

Cumhuriyet İçin Güç Birliği Dönem Sözcüsü Avukat Ferda Kardelen, İzmir Barosu Toplantı Salonu'nda mitingle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Mitingin öncelikle bağımsızlık mitingi olacağını belirten Avukat Kardelen, “Ergenekon ismi verilen soruşturma, aydınlarımızı, yazarlarımızı, bilim insanlarımızı, siyasi parti başkan ve yöneticilerimizi, ordumuzun üst kademelerinde görev yapan komutanlarımızı gözaltına alan ve tutuklanmalarını sağlayan tertiptir. Biz biliyoruz ki bağımsızlık olmadan demokrasi, insan hakları ve milli egemenlik olmaz. Bu nedenle tam bağımsızlık isteyen, ABD ve AB'ye karşı çıkan bütün milli güçlerin bu mitinge destek vermelerini bekliyoruz. Daha önce yapmış olduğumuz Cumhuriyet mitingleri AKP tarafından darbe hazırlığı olarak karalanmış, ulusalcı güçler emniyet örgütleri tarafından terör unsuru sayılarak takibe alınmıştır. Mitingimiz aynı zamanda demokrasi mitingidir. Hukukun üstünlüğüne saygı mitingidir. Anayasa Mahkemesi'ne, Danıştay'a ve Yargıtay'a söylemediği sözü bırakmayan AKP, Ergenekon soruşturması adlı tertipte hukuktan söz edebilmektedir. Bu süreç içinde Cumhuriyetçi güçlerin ayakta durması zorunludur. Bu gücümüzü ve uyanıklığımızı alanlarda göstermek üzere mitingimize bu alanlarda destek olacak tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Avukat Kardelen, siyasi partileri, sendikaları, dernekleri ve vatandaşları, 27 Temmuz Pazar günü saat 18.00'de Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenecekleri Bağımsızlık, Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi'ne katılmaya çağırdı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 16:17:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?