2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

ESHOT köylere giriyor

Eshot Genel Müdürlüğü İzmir'de bulunan tüm köy muhtarlarıyla bir araya gelerek yaptığı toplantıda, Torbalı'da 3 güzergah üzerinde Eshot seferi başlaması kararlaştırıldı. Okulların açılacağı tarih olan 19 Eylül'de başlayacak olan seferlerden en çok öğrenciler yararlanacak.

Özellikle eğitim öğretimin açık olduğu dönemde okuluna gitmek için büyük çaba sarf eden öğrenciler, bu sayede ulaşımını daha rahat yapacak. Şimdilik sabah 07.00 ve akşam 19.00 saatlerinde olmak üzere 2 sefer düzenlenecek. Torbalı'daki 3 ayrı güzergahtan toplam 12 köy yararlanacak. İkinci etapta ise Eshot güzergahına alınmayan köylerin bu ağa dahil edilmesi ve sefer saat sayılarının arttırılması hedefleniyor.

5 KÖYE ESHOT GİRMEYECEK
Eshot Genel Müdürü Faruk Alçelik ve müdür yardımcılarının da katıldığı toplantıda taleplerini dile getiren muhtarlar, köylerine eshot gelmesinin sevincini yaşıyor. İlk etapta güzergah üzerinde bulunmayan ve köy girişleri dar olan Karakızlar, Karaot, Düverlik, Çamlıca ve Kaplancık köylerine araç girmeyecek. İlçede oluşturulan 3 güzergah ise şöyle: 1.güzergah: Sağlık, Ahmetli, Yeniköy, Özbey, Torbalı
2.güzergah: Dağkızılca, Çakırbeyli, Bozköy, Saipler, Torbalı
3.güzergah: Dağtekke, Helvacı, Ormanköy, Korucuk, Torbalı

ESHOTLARIN KÖYLERE SEFER YAPMASI EN ÇOK 3 KÖYÜ SEVİNDİRDİ
İlk aşamada köylere sabah ve akşam olmak üzere iki sefer yapılacak. Vatandaşın Eshotlara olan ilgisi ve kullanım yoğunluğuna göre öğle seferi de konulabilecek. Eshotların köylere sefer yapmaya başlaması şüphesiz en çok öğrencileri memnun etti. Köy içinde dolmuş da bulunmayan Dağtekke, Ormanköy ve Helvacı köylerinden kendi imkânlarıyla okullarına gitmeye çalışan öğrenciler, artık Eshot sayesinde rahat bir yolculuk yapacak. Ayrıca bu durum velileri de çok sevindirdi. Çocuklarıyla birlikte her gün kendi imkânlarıyla okula giden veliler, bundan böyle Eshot sayesinde rahata kavuşacaklar.

MUHTARLAR İKİYE BÖLÜNDÜ
Helvacı Köy Muhtarı Şahin Uysal, uzun zamandır mücadelesini verdikleri bir konunun sonuca ulaşmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Uysal, “Vatandaşlarımız Torbalı merkezine gitmekte büyük sıkıntı yaşıyordu. Özellikle de öğrencilerimiz açısından faydalı bir iş oldu” dedi. Torbalı'da Eshotların köy seferleri yapması, zaten dolmuş seferleri bulunan köylerin de tepkisine neden oldu. Dağkızılca Muhtarı Rahmi Genç, köy dolmuşlarının günde 5-6 kez Torbalı'ya sefer yaptığını, Eshotların çalışmasıyla birlikte köylünün mağdur olacağını ve ekmeği ile oynandığını ifade etti. Genç, “Bizim için Dağkızılca Doğancılar seferleri başlatılsaydı daha iyi olurdu” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2011 Pazartesi 18:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?