5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Eshot ve İzsu YTL’ye hazır

İzmir Büyükşehir Belediyesi, YTL’ye geçiş sürecinde vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için gerekli önlemleri aldı. ESHOT Genel Müdürlüğü yılbaşı gecesi saat 24.00’den sonra dolum makinelerini ve validatörleri YTL’ye otomatik geçiş yapacak şekilde programladı.

İZSU Genel Müdürlüğü ise sayaç okumalarını öne çekti. Böylelikle okumalar,Ocak ayına sarkmayacağı için vatandaşlar Türk Lirası üzerinden Aralık ayının sonuna kadar su tüketim bedellerini yatırabilecek.

ESHOT Genel Müdürlüğü toplu ulaşımda kullanılan araçlara vatandaşları bilgilendirmek için afişler hazırladı ve 50 bin adet el broşürü bastırdı. Yolculara dağıtılacak broşürlerde mevcut ulaşım tarifesinin YTL’ye göre düzenlenmiş hali yer alıyor.

01.01.2005 tarihinden itibaren otobüs, metro ve vapurda akıllı kart kullanan yolcular binişlerde kartını validatöre gösterdiği anda karttaki eski Türk Lirası bilgileri, otomatik olarak Yeni Türk Lirası’na (YTL) dönüşecek.

Akıllı karta yeni bakiye yüklendiğinde; bayilere eski Türk Lirası verilse bile, yükleme Yeni Türk Lirası olarak gerçekleşecek. Yine eski bakiyeler, yükleme sırasında otomatik olarak Yeni Türk Lirası’na dönüşecek.

Bir karta tam ve öğrenci olmak üzere ancak en çok 100 YTL yükleme yapılabilecek. Paralı binişler için 1 milyon 500 bin lira veya 1 lira 50 kuruş verildiğinde şoför vatandaşlar için sürücü kartını okutacak.
Eshot Genel Müdürlüğü yetkilileri yolcuların 01.01.2005 tarihinde dolum makbuzlarını ve yazar kasa makbuzlarını “YTL”ye göre kontrol etmeleri gerektiğini hatırlattı.

İZSU da Yeni Türk Lirasına geçişle ilgili olarak vatandaşların Aralık ayında tükettikleri suyun bedelini yatırırken sıkıntı çekmemesi için önlemlerini aldı.
Buna göre Aralık ayı sayaç okumaları öne çekildi. 1 Aralık 2004 tarihinde başlayan sayaç okumaları 20 Aralık 2004 tarihinde bitirilecek. Böylelikle aboneler 30 Aralık tarihine kadar Türk Lirası üzerinden su tüketim bedellerini yatırabilecekler. T
üketimler günlük olarak hesaplandığından faturalandırma süresinin Aralık ayında kısa, Ocak ayında uzun olması nedeniyle abonelerin herhangi bir mağduriyeti söz konusu olmayacak. Ocak 2005 sayaç okumaları 4 Ocak 2004 tarihinde başlayacak ve yine aynı tarihte veznelerden gecikmiş ödemeler için tahsilatlar başlayacak.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 09:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?