26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Eşini öldüren kocaya 16 yıl hapis

İzmir'in Konak ilçesinde aldatıldığından şüphelenerek 17 yıllık karısını tabancayla öldüren sanığa önce müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, suçun tahrik altında işlenmesi ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle hapis cezasını 16 yıl 8 aya indirdi.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu yargılanan Ethem G. (34), öldürülen Tülay G'nin (34) babası, kardeşleri ve avukatlar katıldı.

Ethem G'nin avukatları, Tülay G'nin Edremit'te yaşayan Bekir Ç. ile internet ve telefonla arkadaşlık yaptığını ileri sürerek, müvekkilinin ağır tahrik altında cinayeti işlediğini öne sürdüler.

Tülay G'nin kardeşleri ise Ethem G'nin kıskanç bir kişiliğe sahip olduğunu, zaman zaman eşini dövdüğünü iddia ederek, “Ablamız sesini çıkarmadığı sürece eşiyle araları iyiydi. Ethem G'nin agresif bir kişiliğe sahip olduğunu biliyorduk” şeklinde konuştular.
Ailenin avukatı Özkan Yücel ise Tülay G. ile aralarındaki arkadaşlığı doğrulayan Bekir Ç'nin ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

İLGİNÇ DİYALOG

Ethem G. kendisine son sözünü soran mahkeme başkanına, gözyaşları içinde “Ben karımı seviyordum. Böyle olmasını istemezdim. Keşke 'Boşanalım, seni istemiyorum' deseydi. Onun bir dediğini iki etmemiştim” dedi.
Mahkeme başkanının “Bir dediğini iki etmedim diyorsun ama öldürmüşsün” şeklindeki sözlerine Ethem G, “Bana hakaret etti” şeklinde karşılık verdi. Mahkeme başkanı ise sanığa, “Her hakaret edeni öldürecek misin? Hakaretin cezası, davası ayrı” diye karşılık verdi.

CEZA

Duruşma sonunda mahkeme heyeti sanığı önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanığın suçunu tahrik altında işlediği kanaatine varan mahkeme heyeti, cezada indirime giderek, sanığa 20 yıl hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini de dikkate alan mahkeme heyeti, bu cezada da indirime giderek, sanığı 16 yıl 8 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.

Ethem G, 4 Martta polise avukatıyla başvurarak, İzmir'in Konak ilçesinde Basın Sitesi'ndeki evinde, kendisini aldattığından şüphelendiği eşini vurduğunu bildirmiş, evde yapılan incelemede Tülay G'nin, çene, omuz ve başına isabet eden üç kurşunla öldürüldüğü belirlenmişti.
Zanlının, silah sesi üzerine uyanan 16 yaşındaki oğullarını Karşıyaka'daki yakınlarına götürdüğü ve daha sonra teslim olduğu öğrenilmişti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 15:24:29
Güncelleme :10 Kasım 2008 Pazartesi 15:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?