19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Eski kapı komşusuna tecavüz etti iddiası

İzmir'de eski kapı komşusuna tecavüz ettiği öne sürülen sanığın yargılanmasına başlandı.


İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Aykut Karakuzu ve avukatıyla müdahil N.Ş. ile avukatı katıldı.


Duruşmada ifade veren Karakuzu, 1997'den beri tanıdığı N.Ş'den 2006 yılında 2 bin YTL borç para aldığını, ancak diğer borçlarından dolayı bu parayı ödeyemediğini söyledi.


Daha sonra Tire'ye taşındığını belirten Karakuzu, “Olay tarihinde N.Ş, karşı apartmandaki kayınvalideme gelerek borcu hatırlatmış. Eşimin de bulunduğu ortamda iş tartışmaya dönünce, 'O zaman seni satsın, borcunu ödesin' şeklinde eşime hakaret etmiş. Bu olanları eşim bana telefonda anlattı” dedi.


Bunun üzerine Tire'den İzmir'e geldiğini, kayınvalidesi Şadiye Erkavun ile N.Ş'nin evine gittiklerini belirten Karakuzu, şöyle devam etti:
“Kendisine işe yeni girdiğimi, borcumu ödeyeceğimi, şu anda param olmadığını anlattım. O da bana 'Paranın olup olmadığı beni ilgilendirmez. Paran yoksa karını sat' dedi. Bu lafa sinirlendim. 3-4 tokat attım, boğazını sıktım. Kayınvalidem bizi ayırdı. Evden ayrılırken N.Ş, arkamızdan 'Seni mahkemelerde süründüreceğim' diye bağırıyordu.”


Daha sonra tekrar Tire'ye döndüğünü söyleyen Karakuzu, eşinin bu ikinci olaydan haberi olmadığını, o sırada aynı mahallede oturan ablasının evinde bulunduğunu kaydetti.


Tire'ye döndükten sonra eşinin kendisini arayıp, “N.Ş, gece geç saatlerde jandarmayla anneme gelerek senden şikayetçi oldu. Onu taciz etmişsin” dediğini bildiren Karakuzu, ertesi gün İzmir'e gelip bu konuda ifade verdiğini söyledi. Karakuzu, suçlamaları reddetti.

“SANIĞIN İFADELERİ DÜZMECE...”

Duruşmada tanıkların dinleneceği sırada söz alan mağdur N.Ş. de sanığın verdiği ifadenin doğru olmadığını savunarak, “Bunların hepsi yalan, düzmece. Avukat hepsine ne söyleyeceklerini öğretmiş. Sanık benden borç falan almış değildir. Zaten kayınvalidesi de kendisini sevmezmiş, şimdi kıymetli oldu” diye konuştu.
Bundan 4 gün önce sanığın yengesinin kendisine gelerek davadan vazgeçmesini istediğini iddia eden N.Ş, duruşmada zaman zaman gözyaşlarını tutamadı.


Tanık olarak dinlenen sanığın eşi Derya Karakuzu, eşinin böyle bir şey yapmayacağını, N.Ş'nin, borçlarını ödeyemedikleri için iftira attığını ileri sürdü.
Sanığın kayınvalidesi Şadiye Erkavun da olay günü damadıyla N.Ş'nin evine gittiklerini, N.Ş'nin burada da hakaret ettiğini belirterek, “Aynı hakareti damadıma da yaptı. İş tartışmaya dönünce damadım Aykut'u alıp eve döndüm” dedi.


Kızının ifadesiyle kendi ifadesinde bazı çelişkiler bulunduğunun söylenmesi üzerine Erkavun, aradan 1 yılı aşkın süre geçtiği için bazı şeyleri net hatırlayamadığını savundu.


N.Ş'nin oturduğu apartmanda yöneticilik yapan Mümin Ünal da olayla ilgili bilgisi bulunmadığını, olay günü herhangi bir bağırış duymadığını belirterek, N.Ş'nin sağa sola çatan, psikolojisi bozuk birisi olduğunu öne sürdü.


Ünal, “Kendisi 6. katta oturur. Dairesinden sokağa çöp atar. Bizler de her an için iftiraya uğrayacağımızın endişesini taşıyoruz” dedi.


Tanıkların ifadelerinden sonra görüşü sorulan N.Ş, daha önceki beyanlarını tekrarladığını belirterek, “Sanık bana zorla tecavüz etti” dedi.


Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

aa
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 13:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?