2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Eski spiker ölü bulundu

TRT İzmir Müdürlüğü'nden emekli TRT radyosu spikeri 68 yaşındaki Gürsu Arat, denizde ölü bulundu. Kafasında yara izi bulunan Arat'ın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verildi.

Bugün, sabah saatlerinde, Göztepe İskelesi yakınlarında denizde bir erkek cesedi gören vatandaşlar polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gemlen deniz polisi, cesedi karaya çıkarttı. İncelemede, ölen kişinin TRT İzmir Müdürlüğü'nden emekli spiker, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi 68 yaşındaki Gürsu Arat olduğu belirlendi.

Ölümüyle İzmir basın camiasını üzüntüye boğan Arat'ın başında yara izi saptanırken, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verildi. Arat'ın cenazesi, nöbetçi savcının talimatıyla İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

RADYOCU GÜRSU ARAT KİMDİR?

1944 yılında Erzurum'da doğdu. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Bir süre Ulaştırma Bakanlığı'nda çalıştıktan sonra 1970 yılında TRT İzmir radyosunda spiker olarak başladı.

1980 yılında kurum tarafından başka bir kuruma atandı. 1989 yılında TRT İzmir Müdürlüğü'nde spikerlik görevine geri döndü. Bu kurumdan emekliye ayrılmıştı. Evli ve iki çocuk babasıydı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2012 Cuma 15:28:00
Güncelleme :28 Eylül 2012 Cuma 15:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?